ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag hade kunnat fixa kokain på fem minuter"

Susanna Mattsson · 15 Aug 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Det är lätt att få tag på kokain i Göteborg. Och det har blivit mer det senaste året. Den uppfattningen har en person som arbetar inom krogbranschen. – Det har ökat något helt vansinnigt, det känns som att varannan människa gör det. Om man vet vad man ska kolla efter ser man det hela tiden, säger personen som vill vara anonym. Han tror att ökningen har att göra med tillgången, att få tag på kokain är lättare än att köpa till exempel marijuana. En kokainaffär är bara ett mobiltelefonsamtal bort. – Jag skulle kunna fixa det på fem minuter.

"FÖREKOMMER PÅ AVENYN" Mest syns det på innekrogar där klientelet har lite pengar på fickan. Och det är inte bara gästerna som använder drogen. – Jag känner krogägare som går på det lika hårt. – På ställena på Avenyn förekommer det definitivt och det vet alla som jobbar inom krogbranschen. Även om vissa ställen kanske är mindre utsatta än andra, säger en annan restauranganställd som Metro talat med. – I mina kretsar förekommer det inte, men att säga att det inte förekommer på krogarna är råbluff, säger Micke Samuelsson som driver Valand på Avenyn. – Partyknarkaren är ofta en av de bästa kunderna, en central person i ett gäng som står placerad vid baren och beställer mycket dricka, gärna champagne.JOBBAR HÅRT PÅ KROGARNA På många av Avenykrogarna jobbar man dock aktivt med att bekämpa narkotikanvändningen inom det så kallade Rus-projektet som Micke Samuelsson var med om att starta. – Vi har knarkspanare här titt som tätt och vi vill ha dem här och det vill alla seriösa krogar. Att någon startade upp en business på ens krog är det värsta som skulle kunna hända. Men att förhindra själva användandet är svårare. – De som greps i lördags är ju inga missbrukare, utan tillhör säkert kategorin partyknarkare som gärna vill poppa till en lördagskväll på krogen. Även om man jobbar hårt för att få bort narkotikan på krogen är det svårt om gemene man tycker att det är okej att dra en näsa innan man går ut.

klar

Artikellänk är kopierad

Susanna Mattsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro