ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag hade kunnat ta Schwarzenegger”

Katarina Matsson · 10 Dec 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Linnea Svensson Arbab


klar

Artikellänk är kopierad

Från Grace Jones ”toyboy” till programledare för Melodifestivalen.  Däremellan nästan 50 filmer.  Nu tvingar polaren Sylvester Stallone actionhjälten Dolph Lundgren att visa en ny sida  Snart dyker han upp på bioduken igen.

Om du ser tillbaka på din karriär, var ligger du i dag?– I Sverige är jag liksom poppis igen. Jag var bara hatad i 20 år, det är inte så farligt, haha. Så det är jävligt kul, kanske karriären här börjar dra på lite. Så du är sugen på att ­filma i Sverige?– Ja. Först gjorde jag sommarporgrammet förra året. Sedan var det någon på SVT som tänkte att de skulle shocka alla med Melodifestivalen. Så nu tror jag att jag kanske kommer in bakvägen och kan göra lite andra roller i Sverige.Något annat än action?– I den här Stallone-filmen (”The Expendables”) är det lite mer komedi. Stallone hade fått för sig att han skulle få fram min charm som han säger, så han var ju på mig som fan. Jag tänkte faktiskt sluta ett tag där, när han var på mig så tänkte jag ”skriker han en gång till, då nitar jag honom och så slutar jag”. Så nu har jag funderat, det här med komedi kan vara ganska kul. Det är lite oväntat.  Du jobbar i LA, bor på Marbella och hänger i Sverige. Hur funkar det?– Det är ju svårt för familjen. Man är ju som ett resande teatersällskap, om man inte bor i LA. Men bor man i LA är det inte så bra för ens barn tycker vi. Alla har ju sina problem i barndomen, och de har problemet att deras pappa inte är där hela tiden. Men min fru är van.Du var ihop artisten ­Grace Jones på 80-talet, träffar du henne i dag?– Jag har inte träffat henne på fem år. Sista gången var jag i Cannes. Vi var tillsammans i fyra år. Jag var ju hennes toyboy på den tiden. Sedan var det ju tyvärr så att jag var med i film och gjorde mer grejer än hon, det var det som gjorde att det inte funkade. Men hon är still going strong har jag hört. Hennes musik är så otroligt modern, den gamla musiken är fantastisk alltså. Hon var väldigt före sin tid.

Dolph mot ...

 …  Schwarzenegger– Han har ju en massa bodyguards nu så han är svår att komma åt. Men alltså honom skulle man väl ha tagit. De är inga fajters de här. Jag känner Arnold lite sådär, jag träffade honom när jag var ihop med Grace (Jones reds.anm), innan jag kom in i filmbranschen.

… Steven Seagal – När han var lite yngre var han farlig tror jag. Men han har ju tyvärr gått upp lite för mycket i vikt, och det blir inte så bra då om man ska fajtas. Han får gå ner lite i vikt. Hoppas han inte läser det här nu, haha!

 … Jean Claude van Damme – Han får nog sluta gå ut sent på kvällarna om han ska ha en chans. Han är asså … Nej, jag ska inte säga något elakt.

 … Mickey Rourke – Han är liksom lite cool sådär. Han var ju fajter ett tag så han har i alla fall varit med i ringen på riktigt. Honom var jag ute och festade med på 80-talet.  Vi ägde en klubb ihop på den tiden i Hollywood med några andra killar. Black and Blue.

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro