ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag har aldrig varit så rädd”

Caroline Engvall · 28 Okt 2011
Uppdaterad 28 Okt 2011
Författaren Micael Dahlén har åkt runt och träffat mördare och monster till sin nya bok.

Författaren Micael Dahlén har åkt runt och träffat mördare och monster till sin nya bok. Foto: Urban Brådhe


Micael Dahlén har koll på monster. De äkta alltså. De som mördar och får rubriker. I nya boken möter han dem och försöker förstå omvärldens fascination.

klar

Artikellänk är kopierad

De finns överallt. I tidningar. På film. På tv. På datorn. De gör saker man bara inte ska kunna, inte får göra, de är allt vi tycker är omänskligt och ont. Så gick det till när handelsprofessorn Micael Dahlén blev besatt av mänskliga monster. – Jag är fortfarande mitt uppe i processen att bearbeta alla mina möten med monstren. Boken var och är en väldigt viktig del i att bearbeta det jag upplevt och att få distans till de skrämmande tankar och känslor jag hittade i mig själv. Jag tror ärligt talat att jag aldrig riktigt kommer hämta mig, bli den jag var innan igen. Det försöker jag förlika mig med.Vem skrämde dig mest? – Jag har aldrig varit så rädd och känt mig så liten som när jag var inlåst med den danske lustmördaren Peter Lundin, som hade kunnat döda mig med sina bara händer utan att någon hade märkt något. Jag blev också skrämd av den oerhörda dragningskraft Charles Manson har på alla i sin omgivning.Du har ju själv barn. Hur förklarar man samhällets allra mörkaste för dem? – Jag har hållit mina barn helt ovetande om mina resor och människorna jag lärt känna. Men jag har lärt mig att det är viktigt att inte glömma att det finns så mycket mörker i samhället. Det finns runt omkring oss och i oss själva och bara genom att förstå och vara medvetna om det kan vi jobba mot det. Vi måste alla anstränga oss, vi kan inte fly från det. Men vi kan förhoppningsvis övervinna det. Det försöker jag lära mina barn

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro