ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag har gjort min andel slit”

Amy Benfer · 4 Okt 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
HBO-serien "Entourage" handlar om den färska Hollywoodstjärnan Vince (Adrian Grenier, i mitten) och hans närmste kompisar. Serien är producerad av Mark Wahlberg. Premiär på SVT på onsdagskvällen.   

HBO-serien "Entourage" handlar om den färska Hollywoodstjärnan Vince (Adrian Grenier, i mitten) och hans närmste kompisar. Serien är producerad av Mark Wahlberg. Premiär på SVT på onsdagskvällen.    Foto: Camera Press


Nu har Entourage”-stjärnan Jeremy Piven mer jobb än han hinner med

klar

Artikellänk är kopierad

Jeremy Piven.
Jeremy Piven.Foto: Reuters

Jeremy Piven, i en tajt, tröja som ser ut att vara silkesblandad och dyr, sitter vid ett konferensbord på Regency Hotel och bläddrar i New Yorkers ”Talk of the town”-sektion. – Ah, säger han, Metro. Är du intresserad av mig för att jag är metrosexuell? Den Emmy-belönade skådisen har fått sitt stora genombrott i USA tack vare "Entourage" som har premiär i SVT på onsdagen. När Metro träffar honom vill han förstås helst tala om sitt arbete, inte sin sexualitet. Piven, vars föräldrar grundade Piven Theatre Workshop i Chicago, har varit skådespelare nästan hela livet, med mängder av roller på scen, film och tv. – Jag tjänade aldrig mer än 50 dollar i veckan i någon pjäs innan jag kom till New York, säger han. Och då tjänade jag 300 dollar i veckan, tror jag. Jag har gjort min andel slit. Jag har förtjänat rätten att utforska rollfigurer som kanske gör mer än, kommer in, spyr på någons skor och sedan drar – vilket var ungefär vad jag gjorde de första 20 filmerna under min karriär.

Det är ingen tvekan om att Piven har skapat en rikigt karaktär med Ari Gold, den hyperaktive superagenten i Hollywood i  ”Entourage”. Kanske lite för framgångsrik. När jag nämner Ari, ler han vänligt och säger  “Kan vi prata om "The Steins"?” Filmen ”Keeping Up With the Steins,” har hittills bara gått upp i USA. Där spelar Piven, återigen, en superagent i Hollywood, som förvandlar sin sons bar mitzvah till en tävling. – Det enda som är likt mellan de olika rollfigurerna är att de är drivna män, och agenter, säger han. – Adam Fiedler är mer en "Everyman". Han är pappa, han är känslig. Det ligger närmare mig själv. Piven är mitt uppe i inspelningen av ”Entourage” och har mycket litet tid att vara social. –  Man ska passa dig för att önska sig för mycket. Jag har alldeles för många saker att göra den här säsongen.

klar

Artikellänk är kopierad

Amy Benfer
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro