ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag har ingen transläggning alls”

Katarina Matsson · 19 Jul 2007
Uppdaterad 17 Feb 2011
Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson släpper en egenproducerad skiva med Zarah Leander-låtar lagom till Pride. – Nu lägger jag in ”Vill du se en stjärna” som disko, fjollorna kommer att älska den, det kommer att bli jätteroligt, säger Lars-Åke. 

Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson släpper en egenproducerad skiva med Zarah Leander-låtar lagom till Pride. – Nu lägger jag in ”Vill du se en stjärna” som disko, fjollorna kommer att älska den, det kommer att bli jätteroligt, säger Lars-Åke.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

TRANSSHOW. Lars-Åke ”Babsan” Wilhelmsson har bytt gratisfester och röda mattan mot fritidshuset i Furuvik. Där fikar han och syr kostymerna till höstens musikal ”The sound of music” tillsammans med vännen och hundvakten Gunilla.

– Usch, jag har tröttnat på de där festerna. Jag retar mig faktiskt på dessa så kallade kändisar, och de här nya som varit med i någon dokusåpa. Alltså, jag känner inte igen folk, säger Lars-Åke.

Babsan dök upp redan 1992, varför har hon stannat kvar?

– Jag gör nytt manus, nya låtar. Det känns väldigt tryggt i bland också att gömma sig bakom den här masken och kunna gå in på scen och skämta om grejer som jag kanske skulle tycka var lite väl pinsamma att prata om som Lars-Åke.

Varför blev det en kvinna?

– Det har bara blivit så, det är inte något jag gör när jag är hemma. Jag har ingen transläggning alls.

Du bor ensam tillsammans med din hund Pajas. Saknar du kärleken?

– Det är inte så att jag ligger och inte kan sova på kvällen och kramar någon kudde och saknar någon. Jag tycker att jag får och ger kärlek till mina vänner.

Hur är drömprinsen?

– Det skulle vara en jättepigg 35-åring som gillar att dra ut mig på sjön och åka och fiska och göra allt annat än det jag har gjort i Stockholm i 15 år. Men man får väl någon liten skit som är helt tvärtom, haha.

När insåg du att det inte var tjejer som gällde?

– Jag fladdrade i några år tills jag var 23–25. När vi var på turné med Surprise Sisters hade jag tjejer. Vi gick ju inte och sminkade av oss efter föreställningarna, och så gick jag i väg med någon brud – hur sjukt såg inte det ut! Vi hade en ljudkille, som var straight, som var så förbannad för att jag fick så mycket ragg.

Du gillade att elda när du var liten?

– Ja, gud, jag var värsta pyromanen. Jag eldar fortfarande så fort jag kan. Trots att det var brandfara här uppe var jag och tände en kase för jag hade köpt några solstolar som låg i kartong.

Någon allvarligare incident?

– Jo, en gång när jag var liten tände jag eld på en hel äng, då fick brandkåren släcka. Sedan har jag bränt ner ett rivningshus, och det var så skönt att de byggde ett parkeringshus där. Det är ingen som vet att det var jag, det avslöjar jag nu, men jag säger inte var …

klar

Artikellänk är kopierad

Katarina Matsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro