ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag har mått jätteilla där på röda mattan ”

Lotta Imberg · 31 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Glitter och glamour. Champagne ... och diarré. Dödsångest och cancer.Lotta Grays vardag består av allt detta.

Hon är vimmelreportern på Se & Hör som fick ett stort genomslag som bloggare när hon drabbades av cancer. Hon skriver öppenhjärtigt om sjukdomen och sin oro för framtiden.Det började med tjocktarmscancer förra våren. Operation, cellgiftsbehandling och ny operation.

Nu har halva hennes lever tagits bort och hon väntar på besked om cancern spridit sig. Hon fruktar det värsta.

Det måste vara ödets grymma ironi som gjort att en kändisreporter får som mest uppmärk-samhet när hon skriver om sin privata sjukdom?– Jag tror att folk fascineras av de enorma kontrasterna. Jag är ju ingen kändis, men jag har ett jätte-glassigt jobb, en söt liten son och är mitt uppe i livet när jag drabbas av det här.

Det är väldiga kontraster på bloggen. Kändisvimmel och operationsärr. Ibland är den ganska rolig också.– Det är faktiskt första gången någon säger det. Den kanske är det.

Ja, som när du skriver ”Då går jag in i min lilla kajuta” när det är dags för magnetröntgen, när din make och son provar dina peruker eller när han passar på att blogga om golf medan du är nedsövd efter en operation.– Jo, men jag är en ganska ironisk person. Det blir ju för jäkligt tråkigt om det bara är gråt och tanda­gnisslan, även om jag skriver bloggen precis utifrån hur jag känner mig. Just nu är den rätt tråkig eftersom det varit en operation. Då är det inte så mycket glamour och röda mattor.

Det är svårt att närma sig cancerpatienter. Man vet helt enkelt inte hur man ska bete sig. Har du märkt av det?– Ja, lite grann. Man har ju fått omvärdera sin vänskapskrets. Det har blivit en rockad bland vännerna faktiskt. De man trodde var väldigt nära har inte alls visat sig vara så nära. Inget mörker lagd på någon, man reagerar ju olika. En del klarar inte av det och vet inte hur de ska närma sig. Men det värsta är folk som låtsas som om ingenting har hänt.

Kändes det inte jobbigt att gå tillbaka till den ytliga kindpussvärlden mitt under pågående cancerbehandling?– Nej, mitt jobb är min borg, om jag inte får jobba går jag ner mig ganska snabbt. Inte för att jag tycker att jag har ett flashigt jobb, men det är mitt sätt att känna mig levande och normal. Ibland går det inte, jag har mått jätteilla när jag stått där på röda mattan med cellgiftsflaskan i jeansen, men jag vill fortfarande få vara Lotta. Jag är ju fortfarande samma person.

Det är ett sätt att hålla ångesten borta?– Ja, nu tänker jag vara sjukskriven i max två veckor. Det enda jag kan tycka är jättejobbigt är när jag ser att folk tycker synd om mig. Jag själv kan tycka det, men ingen annan får göra det. Det riktigt syns att de är otroligt tacksamma att de inte är jag. Men så skulle jag också tänka om jag var frisk och träffade en cancerpatient.

Hur har du förändrats själv?– Det som har hänt är att jag uppskattar det lilla livet.

Lotta Gray valdes till Årets hjälte­-mama i december. Hon tog emot priset med maken Threst och sonen Lennox.
Lotta Gray valdes till Årets hjälte­-mama i december. Hon tog emot priset med maken Threst och sonen Lennox.
klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro