ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag hoppas att den öppnar ögonen på folk"

Emma Björkman · 13 Aug 2013
Uppdaterad 13 Aug 2013

Med filmen Hur många kramar finns det i världen?” vill Glada Hudikgänget fortsätta att krossa fördomar om funktionshindrade.

klar

Artikellänk är kopierad

Ellinore Holmer och  Mats Melin, mest känd som Ica-Jerry.
Ellinore Holmer och  Mats Melin, mest känd som Ica-Jerry.Foto: Henry Lundholm

"Hur många lingon finns det i världen?” sågs av 375 000 biobesökare 2011. Nu kommer regissören Lena Koppel med den fristående uppföljaren ”Hur många kramar finns det i världen?”.  I den syns flera bekanta ansikten från den första filmen men Per Morberg, som spelar en alkoholiserad reklamfotograf, var ny i gänget. – Jag tyckte att han verkade läskig men han var jättetrevlig, säger Ellinore Holmer, 23.  – Jag var inte nervös. Jag gick bara fram till honom, tog i hand och började prata om mat. Jag är duktig på att laga mat, säger Mats Melin, 44, som tillsammans med Ellinore Holmer är skådespelare i Glada Hudik-ensemblen. Han är ven känd från Ica-reklamen för rollen som "Ica-Jerry". Filmen ”Hur många kramar finns det i världen?” handlar bland annat om fördomar mot människor med funktionshinder. I filmade intervjuer berättar Glada Hudik-skådespelarna om sina livserfarenheter. Ellinore Holmer hoppas att filmen ska fungera som en ögonöppnare för biopubliken. – Jag hoppas att de som ser filmen tycker att den är bra. Och att de som har svårt för människor med funktionshinder tänker om. Man är rädd för att man inte vet något om det, så har det varit i alla tider. Det är som att folk är rädda för mörker för att de inte vet vad som döljer sig i det, säger hon.  

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro