ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag kan inte göra mer”

Kristoffer Rengfors · 14 Dec 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Mamman rymde med barnen – häktad i sin frånvaro

klar

Artikellänk är kopierad

FÖRSVUNNA. Anders har ensam vårdnad om sina två barn. Enligt hovrätten ska de bo hos honom. Trots det har han bara fått träffa dem under två timmar de senaste tre åren. När hovrätten gav Anders ensam vårdnad hämtade mamman barnen i skolan och försvann. – Jag har hela tiden haft tålamod och litat på rättsväsendet. Alla utredningar och domar har talat till min fördel. Ändå sitter jag här utan att kunna träffa mina barn, säger Anders.

Sedan tre månader tillbaka är Anders exfru häktad i sin frånvaro för grov egenmäktighet med barn. Men redan för ett år sedan hade fallet gått så långt att barnen skulle hämtas hos mamman med polis. Ett försök att gripa mamman har redan gjorts men när polisen väl slog till hade kvinnan tipsats och försvunnit med barnen. Anders anser inte att polisen har gjort allt de kan för att hjälpa honom.– Jag har hela tiden låtit rättsprocessen ha sin gång men nu har det gått ett år utan att något har hänt. Jag har fått förse polisen och åklagaren med uppgifter om var barnen befinner sig.Anders känner nu att han har tagit rättsprocessen så långt han kan. Även om han vet var barnen befinner sig vill han inte hämta dem själv. Han är rädd att om han gör något som inte är i enlighet med lagen kan han förlora barnen helt i framtiden.Fotnot: Anders heter egentligen något annat. 

klar

Artikellänk är kopierad

Kristoffer Rengfors
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro