ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag kan inte radera mitt Facebook-konto

Nanok Bie · 19 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

Metro har den senaste tiden levererat flera Facebook-nyheter, bland annat om dess användaravtal och att över en miljon svenskar nu är med på nätverkssajten. På metroteknik.se kan du följa vår granskning av detta sociala fenomen. I dag skriver Nanok Bie om problemet med att gå ur Facebook.

Jag har tröttnat på Facebook och tänkte därför radera mitt konto hos tjänsten. Jag gillar inte hur de hanterar min information, eller hur de menar att de äger de bilder som jag laddar upp. Det känns också olustigt att de tänker använda sig av sin kunskap kring mina personliga relationer för att skapa reklam som passar just mig.

Men det gick inte att radera kontot, jag fick bara ”deaktivera” det. Och jag kan när som helst ”reaktivera” mitt konto genom att bara logga in igen. På så sätt undgår Facebook att bli av med information om mig. Jag sökte igenom deras hjälpsidor, men ingenstans finns någon information om hur man kan radera sitt konto eller den information man skickat in.

De kan alltså spara all den information jag släppt ifrån mig kring vilka jag känner och vad jag har haft för mig (status updates) – för all framtid. Olustigt! Men nu är det stopp. Nu får de inte minsta lilla knyst ur mig.

Inte ens på deaktiveringssidan, där det ”krävdes” att jag skulle uppge varför jag ville deaktivera, inte ens där lämnade jag ifrån mig någon sanningsenlig information. Jag skrev bara ”none of your business”.

Fast det är ju precis tvärtom.

klar

Artikellänk är kopierad

Nanok Bie
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro