ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag kommer aldrig att åka till Sverige igen"

Anneli Wikström · 26 Feb 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

En frigiven Juha lugnar svenskarna

klar

Artikellänk är kopierad

Om två veckor blir Nikita Fouganthine, mer känd som Juha Valjakkala, en fri man. Men han lovar att aldrig mer besöka Sverige, skriver Expressen.Hovrätten i Helsingfors har benådat den livstidsdömde mördaren Juha Valjakkala, eller Nikita Fouganthine, som han numera kallar sig. Om två veckor är han därmed en fri man- på prov. Expressen träffade Juha som berättade att han ska börja ett nytt liv. – Jag erkänner att jag har gjort illdåd i 30 år, för jag var bara drygt tio år när jag begick mina första brott. De kommande 30 åren tänker jag göra goda gärningar. Jag önskar inget annat än att få vara i fred och leva ett vanligt liv med dess glädjeämnen och sorger, säger han till tidningen.

Juha, som dödade tre familjemedlemmar i Åmsele 1988, läste på internet om svenskarnas reaktioner på att han skulle släppas fri- och förvånades. Han jämför reaktionerna med rena korsfästelsen. Han bestämmer sig därför för att lugna alla oroliga svenskar och hälsar genom Expressen. – Jag kommer aldrig att åka till Sverige igen! Så Sverigebåtarna kommer aldrig att få mig som passagerare.

Han avslutar intervjun med tidningen med att säga att han ångrar det som hände i Åmsele. – Allt var som den värsta mardrömmen. Det skulle inte fått hända.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro