ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag kommer att vakna och inte ha något möte"

Larry King · 14 Jan 2009
Uppdaterad 15 Feb 2011
– Jag skulle vilja säga att det har varit en stor ära att vara president. Jag har trivts. Och jag har … jag har förundrats över det amerikanska folkets karaktärsfasthet, säger George W Bush till Larry King på CNN. På tisdag lämnar makarna Bush Vita huset.

– Jag skulle vilja säga att det har varit en stor ära att vara president. Jag har trivts. Och jag har … jag har förundrats över det amerikanska folkets karaktärsfasthet, säger George W Bush till Larry King på CNN. På tisdag lämnar makarna Bush Vita huset. Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

INTERVJU. En vecka innan George W Bush lämnar Vita huset träffade CNN:s Larry King presidenten och hans fru Laura i biblioteket som snart blir Barack Obamas.

Ser du fram emot att sluta?– Jag vet inte exakt hur det kommer att kännas den 21 januari. Jag har suttit i säkerhetsgenomgångar och underrättelsemöten nästan varje morgon de senaste åtta åren. Och jag kommer att vakna och … inte ha något möte och inse att ansvaret inte längre vilar på mina axlar.

Har du blandade känslor?– Nej, jag tror inte att man kan vara kluven. För det första är jag … jag har sett fram emot installationen av Barack Obama. Jag kommer att sitta på första raden under ett historiskt ögonblick.

Gillar du honom?– Det gör jag. Ja, jag gillar honom. Och du skulle också gilla honom.

Hur känns det när du ser opinionsundersökningar som visar att 25–30 procent står bakom dig?– Jag bryr mig inte. De där opinionsundersökningarna reflekterar bara gårdagens nyheter. Självklart kommer opinionssiffrorna inte att vara höga när ekonomin är i botten. Jag är president i en tid av tuffa ekonomiska förhållanden. Och folk är inte glada över ekonomin. Och det är inte jag heller.

Häromdagen sa du att du inte är den kapitalist du brukade vara.– Nej, jag sa att jag gjorde mig av med principen om den fria marknaden för en kort period för att säkerställa att vår ekonomi, att finansmarkanden, inte skulle drabbas av härdsmälta, vilket skulle ha skadat arbetarna långt mer än de skadas i dag.

En gång sa du till mig att du aldrig är orolig eller känner dig illa till mods när du går och lägger dig.– Nej, det är inte korrekt. Du frågade mig om jag sov gott.

Ja.– Och jag sa att jag sover gott. Det innebär inte att jag inte är orolig för vissa saker när jag går och lägger mig.

Ni hade två döttrar i Vita huset. Vilket råd skulle ni ge fru Obama?

Laura: – Det är ett fantastiskt hem för en familj. Vi vet det båda två eftersom Barbara och Jenna bodde här med oss. Barbara och Jenna tog med Sasha och Malia [Obamas döttrar] på en rundtur i Vita huset och visade dem allt roligt. Det är ett fantastiskt hus att leka kurragömma i. De visade dem också hur man glider ner på trappräcket från solrummet högst upp. Jag tror att flickorna kommer att ha en underbar tid här.

klar

Artikellänk är kopierad

Larry King
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro