ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag kommer bli kallad hora” – här är filmen som får världen att tänka till

Ida Gustafsson · 9 Dec 2015
Uppdaterad 9 Dec 2015

klar

Artikellänk är kopierad

Den norska välgörenhetsorganisationen Care arbetar för kvinnors rättigheter. Deras video om våld mot kvinnor, ”Kjaere pappa” som också finns i svensk version”Kära pappa” har blivit en viral succé. Filmen handlar om hur det många gånger är att växa upp som tjej och hur det är att vara kvinna. 

► LÄS MER: 16 anledningar till varför dagen mot våld mot kvinnor behövs

Videon har visats över en miljon gånger på Facebook och Youtube. Och responsen har varit stor, berättar dess svenske regissör Jakob Ström som gjorde filmen helt gratis för välgörenhetsorganisationen. 

– Jag är emotionell, det är otroligt rörande att så många tagit den till sig, säger han till Metro. 

Han berättar att han fått mejl av lärare och socialarbetare som har frågat om de får använda sig av filmen i pedagogiskt syfte. 

Filmen spelades in på fyra dagar och publicerades för ett par veckor sedan för första gången. Sedan dess har den fått fart, den har blivit omnämnd av bloggaren Ellen Bergström och journalisten Emanuel Karlsten. Den senare skriver på sin Facebooksida: ”Jag såg det här klippet i går och drabbades totalt”. 

– Det är ett viktigt budskap. Tonen i filmen är bra, vi har lagt oss på en nivå där vi inte har några pekpinnar. Vi ville vara poetiska i vårt berättande, säger Jakob Ström. 

► LÄS MER: Dödligt våld minskar – men inte mot kvinnor 

klar

Artikellänk är kopierad

Ida Gustafsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro