ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag måste få tid för mig själv”

Per-Johan Thörn · 21 Sep 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011
Désirée Stebler Carabelli värdesätter friheten som singel men håller samtidigt dörren öppen för tvåsamheten. – Det finns många som är väldigt rädda för att vara ensamma. Jag känner nästan tvärtom, säger hon.

Désirée Stebler Carabelli värdesätter friheten som singel men håller samtidigt dörren öppen för tvåsamheten. – Det finns många som är väldigt rädda för att vara ensamma. Jag känner nästan tvärtom, säger hon. Foto: Christina Blom


klar

Artikellänk är kopierad

FRIHET. Désirée Stebler Carabelli, 27, är singel och gillar att vara ensam. Hon värdesätter friheten och tillbringar mycket tid i den nyköpta lägenheten i Bellevue i Göteborg. – Om jag hade haft fler liv hade jag varit helt ensam i det här och bondmora med 15 barn i ett annat, säger hon. Tidigare har hon haft ett drygt ettårigt förhållande samt tre kortare. Hon har inte bott ihop med någon på riktigt. – Jag känner mig lätt kvävd. Gärna förhållanden, men jag måste få tid för mig själv. Som 21-åring bodde hon dock i kollektiv i London under några månader. – Det var hemskt, men inte så avskyvärt som jag trodde att det skulle vara. Man anpassar sig.Désirée Stebler Carabelli är född i Italien men har bott i Göteborg i hela sitt liv. Till vardags jobbar hon på Akademibokhandeln vid Kungsportsplatsen och läser en kvällskurs i genusantropologi vid universitetet. Tidigare har hon bland annat pluggat journalistik. – Jag är väldigt social i mitt arbete och det gör att jag vill vara ensam när jag är ledig. Hon tröttnar på människor ganska lätt. – När jag var yngre hade jag en viss gräns för hur länge jag kunde umgås med folk. Efter tolv på kvällen kunde jag bli världens otrevligaste om folk inte gick hem. Ekonomin är inga problem i ensamhushållet. Att ha sin egen ordning (eller oordning …) och kunna utöva envåldsmakt över fjärrkontrollen ser hon som stora fördelar. Mest saknar hon regelbundet sex och att det inte finns någon som kan döda eventuella spindlar som tar sig in i lägenheten. Sett ur ett samhällsperspektiv är det mer accepterat att bo ensam nu än tidigare, menar hon. – Vi kanske har blivit mer egocentriska och ser till våra egna behov mer.

klar

Artikellänk är kopierad

Per-Johan Thörn
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro