ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag ska döda dig om du fortsätter”

Daniel Olsson · 9 Okt 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

65-årig man åtalas för hot mot lokalpolitiker – nekar

klar

Artikellänk är kopierad

Lokalpolitikern hotades till livet två dagar före valet. – Jag ska döda dig om du fortsätter, ska en 65-årig man, som nu åtalas för olaga hot, ha sagt.Det politiska mötet med Mona Sahlin och förre utbildningsministern Ibrahim Baylan hade precis avslutats i Folkhögskolecentrums lokaler i Bergsjön när en man ur publiken gick fram till en av socialdemokraternas lokala kandidater och sa att han skulle ”fixa henne”.

– Socialdemokraterna är som judar, vi vill inte ha med dem att göra, ska mannen ha sagt till kvinnan.Händelsen inträffade den 15 september förra året i den absoluta slutspurten av valrörelsen. Polisen tog hoten på största allvar och lokalpolitikern fick besöka vallokalerna under valdagen tillsammans med polis.

– Jag höll på att falla baklänges. Något sådant här har aldrig inträffat tidigare, säger lokalpolitikern till Metro.

Hon uppger att hoten förändrat hennes politiska arbete och att hon känner ett obehag vid offentliga tillställningar.– Jag står inte på torget och pratar med folk och delar ut flygblad lika ofta. Det känns obehagligt.Den åtalade 65-åringen nekar till brott och säger till polisen att han själv är socialdemokrat och inte skulle säga något sådant.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro