ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag skulle vilja sjunga duett med Britney ...”

Anneli Wikström · 16 Mar 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: SCANPIX


klar

Artikellänk är kopierad

vinnaren. Jurygrupperna var inte övertygade men när svenska folket sagt sitt stod det klart att Malena Ernman och hennes ”La Voix” var vinnare av Melodifestivalen. Operapopen gick hem och den 12 maj är det dags att se om Europa är redo för mezzosopranen från Sandviken.

Grattis! En klassisk fråga. Hur känns det?– Tack! Jag är helt tom i bollen, trött och väldigt glad. Alldeles snurrig i huvudet.

Du brast ut i gråt då resul­tatet kom…– Alltså, jag måste titta på programmet igen för jag vet faktiskt inte vad som hände. Det var chockartad glädje. Jag fattade inte att det var jag som vunnit. Jag har ju varit favorittippad och det gjorde att jag trodde att folk skulle slå bakut och inte rösta på mig. Jag satt och tänkte att jag går på efterfesten en stund och så går jag hem och sover sen. Men så slog detta mig i huvudet.

Är detta det största som hänt operan sen Loa Falk­man tävlade med ”Symfonin”?– Haha, nej det vill jag inte påstå. Däremot tror jag detta kan innebära att finkulturen och fulkulturen tagit ett steg närmare varandra. Detta kan göra att fler börjar lyssna på opera. Jag fick höra av Charlotte Perrelli att hon hört vuxna män på stan i dag som gick omkring och sjöng min låt i falsett.

Vad tycker man i den fiiina operavärlden om Melodi­festivalen?– De tycker nog att det har varit väldigt intressant de senaste två veckorna.

Är det sant att du drömmer om att bli stuntkvinna?– När jag var yngre var det en dröm. Jag älskar att slänga mig och hoppa. Säger någon till mig: ”Kan du hoppa tre våningar, gå i spagat och sjunga opera samtidigt?” så gör jag det. Jag kanske bryter några ben men det gör inte så mycket.

Söker du ständigt nya utmaningar?– Det är väl lite så. Jag tackar alltid ja till de mest vansinniga sakerna.

Som Melodifestivalen?– Ja, precis. Men jag tvekade faktiskt ett halvår innan jag sa ja. Till slut insåg jag att jag inte hade så mycket att förlora på att vara med. Jag har redan en karriär och jag är väldigt inbokad på jobb framöver.

Ja, du har cirka 250 resdagar om året. Du är dessutom tvåbarnsmamma. Hur går det ihop?– Jag reser inte så mycket längre. Jag har barn som snart går i skolan och som jag inte gärna åker ifrån. Nu är jag borta max en vecka i sträck.

Är det din man Svante som sköter allt då du är borta?– Fram till då barnen började dagis följde han och barnen med överallt. Vi gjorde allt ihop som ett team. Nu fungerar det inte längre utan han är hemma då jag är borta. Han är en modern och fantastisk man. En sån man som alla män borde vara.

Nu har du vunnit ­Melodi­festi­valen. Vad blir nästa utmaning?– Nu ska jag vinna i Moskva. Sen skulle jag vilja sjunga duett med Britney Spears. Det tror jag skulle gynna hennes karriär, haha. Hon skulle kanske bli tagen på mer allvar då.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Wikström
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro