ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag slutade inte ens jobba när jag fick veta"

Johanna Ohlson · 14 Okt 2009
Uppdaterad 14 Feb 2011

Foto: Lasse Hejdenberg


klar

Artikellänk är kopierad

När Åsa Nygren fick sitt cancerbesked blev hon inte förvånad. Både hennes syster och hennes mamma hade haft det. Nu var det hennes tur.– Jag stod i salongen där jag jobbar och klippte en kund. Jag slutade inte ens jobba när jag fått veta att det var bröstcancer. Jag bara fortsatte klippa, säger Åsa.

Men sedan kom känslorna. Efter någon timme ringde hon sin syster som fick komma och hämta henne. De två åkte hem till mamma Anita där de alla tre satt och grät och pratade i timmar.– Vi har kunnat stötta varandra mycket eftersom vi vet vad det handlar om. Ingen annan som inte varit med om det kan förstå, säger Åsa.

Mamma Anita fick bröstcancer när hon var 39 år. Systern Ann när hon var 32 år. Själv hade Åsa hunnit bli 42 år. De var all tre relativt unga när de drabbades. Åsa är övertygad om att det gett dem bättre vård än om de fått det när de var äldre.­ Jag tror det handlar om att jag har fler år kvar att leva än någon som är 75 år. Allt handlar om pengar i dag och då får de prioritera. Jag tror inte en 75-åring skulle få de cellgifter som jag har fått.

Hon tycker det är galet att inte alla kan garanteras samma vård, oavsett ålder.­– Om mamma blir sjuk igen vill jag att hon ska få den bästa vården, även om hon är 64 år i dag. Ålder borde inte påverka.

klar

Artikellänk är kopierad

Johanna Ohlson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro