ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag tackade nej till Arnold”

Johan Kellman Larsson · 21 Aug 2011
Uppdaterad 23 Aug 2011
Fredrik Malmberg, 49, är exekutiv producent för nya Conan-filmen.

Fredrik Malmberg, 49, är exekutiv producent för nya Conan-filmen. Foto: lionsgate


I fredags hade Conan the barbarian 3 D” världspremiär på bio. Exekutiv producent för Hollywoodproduktionen, värd flera hundra miljoner dollar, är svensk. Metro tog ett snack med Fredrik Malmberg.

klar

Artikellänk är kopierad

– Det har tagit tio år för oss som bolag att få filmen till stånd. Förhoppningsvis är det här bara början på en ny Conan-era. Fredrik Malmberg, vd och grundare till West Hollywood-stationerade Paradox Entertainment, lutar sig tillbaka i den svindyra hotellsoffan i centrala Stockholm och tar en slurk kaffe. Han ser, med all rätt, ganska nöjd ut. Det är första gången en amerikansk hjälte av den här kalibern ägs av ett svenskt bolag. – Det är en ganska unik situation och för oss en fantastisk chans. Leksaker, tv-spel och serietidningar också i samma veva som filmen, säger Fredrik Malmberg som även producerar filmen om ett annat muskelberg: boxaren Bosse Högberg. Svärdsvingande Conan är en kultfigur; karaktären skapades av den amerikanska författaren Robert E. Howard och syntes för första gången redan 1932 i det kiosklitterära science fiction-magasinet ”Weird Tales.” Filmen beskriver Fredrik Malmberg som ett ”knytnävsslag”. – Vi valde att göra den barnförbjuden, jag ville ha en kompromisslös actionrulle. Det var också avsiktligt att ha en okänd skådis i huvudrollen. Jag tackade nej till Arnold Schwarzenegger (gamle Conan, reds anmärkning) som faktiskt ville göra filmen igen.

klar

Artikellänk är kopierad

Johan Kellman Larsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro