ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag tar gärna droger”

metro · 3 Maj 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

Flaming Lips-Wayne avslöjar sin olagliga sida

klar

Artikellänk är kopierad

Wayne Coyne i Flaming Lips.
Wayne Coyne i Flaming Lips.Foto: Lotta Imberg

Det hyllade bandet Flaming Lips är i Sverige och spelade på Cirkus i Stockholm i går. Några timmar innan bandet går på scen träffar Metro frontfiguren Wayne Coyne för ett samtal om politik, droger och freaks. Kort och gott – Waynes world. – En sida av oss vill vara ett drogskadat, galet och intensivt rockband. En annan vill vara mogen och förstå vad det är för värld vi lever i. Och du kan lätt vara både och, säger han. Flaming Lips har lyckats med bedriften. Elva album har släppts sedan debuten 1985. ”At war with the mystics”, som släpptes tidigare i vår, är en tydlig känga åt George W Bush och ”de religiösa och överkonservativa freaksen i Amerika”.

•• Tror du att man kan använda rockmusiken för att förändra världen?  – Nej, jag tror aldrig att det har fungerat. Varken Bob Dylan eller The Beatles gjorde det. Jag tror att vi sjunger om en önskan att kunna förändra. Vi sjunger om frustrationen över att inte kunna göra något.

•• Har du aldrig funderat på att bli politiker i stället? – Nej, jag älskar rock’n’roll-livet. Jag älskar musik, att uppträda och att få vara en freak, att få prata med folk som dig, att få tjäna pengar, att få göra intensiva saker och att ha sex med kvinnor. Jag älskar det här livet. De flesta politiker är tråkiga. Wayne Coyne berättar att hans inställning till livet förändrats under hans dryga 20 år i branschen. – Jag hoppas att livet är temporärt, att jag inte tappar perspektiv på frihet och sådant som gör att jag älskar att vara med i ett rockband. Jag får göra exakt det jag vill göra, även om vissa saker är olagliga.

•• Vad gör du som är olagligt? – Jag tar droger, men inget som kommer att döda mig eller så. De erbjuder dig en en intensiv temporär upplevelse, vilket jag tycker är bra. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro