ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag tog ut min förvirring i mat”

Caroline Engvall · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Fotbollsstjärnan Tina Nordlund om sin anorexia

klar

Artikellänk är kopierad

Hallå där Tina Nordlund, aktuell med självbiografin ”Genom helvetet” …•• … varför ska man läsa din bok?– Den ger hopp om att det går att bli frisk. Boken beskriver hur fantastiskt det kan vara med elitidrott men också vilka brister som finns. Brister som kanske finns hos dig, din arbetsplats, familj eller förening. Insikt är första steget till förändring och jag önskar att fler i vårt prestationssamhälle ska ta hand om hela sig. Jag tog ut min förvirring i mat och träning. Andra gör det i sex, makt, våld, jobb och droger.•• Vem vill du ska läsa din bok?– Alla som är intresserade av självinsikt. Jag vill hjälpa någon som mår dåligt, idrottsledare, föräldrar, alla som är intresserade av att läsa om en personlig resa genom framgång och motgång. Och sedan så klart alla härliga små varelser till tjejer som vandrar på vår jord med tankar om att de inte duger som de är.•• Vad läser du själv just nu?– Jag läser om kroppens uppbyggnad och balans enligt kundaliniyogan.•• Vad har du annars på gång just nu?– Jag samlar kraft, yogar och tar hand om mig själv.

Stockholmsporriga miljöer

Matilde Denise Rudberg (Månpocket)Matilde är den snygga frånskilda tvåbarnsmamman som drömmer om att skriva Den Stora Romanen. Under tiden söker hon kärleken i Stockholmsporriga miljöer, lättläst och medryckande. Som dokusåpa i pocketform. Denise Rudberg namedroppar friskt och rör sig vant i Riche-Mulberry-Liljevalchs-miljöer. Mumma för Stureplansdrömmare (även om Matilde har placerats i en Södermiljö).

Intelligenta historier

Mannen i sjön Arlandur Indriasson (Norstedts) På sjöbottnen, fastbunden vid gammal sovjetisk spionutrustning, hittar kommissarie Erlendur Sveinsson och hans män liket av en man. Två insatta och intelligenta historier leder mordutredningen framåt genom vindlande krigshändelser tills vi får reda på vem mannen i sjön är. Arlandur Indriassons bästa.

Sorgeresa till Paris

Vi skulle älska om vi bara kunde Hanna Wallsten (Normal) Busschauffören (!) och författaren Hanna Wallsten skriver om Susanne som blir lämnad av sin kärlek Ingela för den heta prästen Katarina. Susannes sorgeresa går till Paris, där en massa människoöden flätas samman. Det som är skönt med Hanna Wallstens karaktärer är att de inte Kommer Ut, Slår På Stora Homotrumman. De bara är. Precis som vanligt. Det är toppen.

Starkt och skört om anorexia

Genom helvetet Tina Nordlund och Simon Bank (Big bok) När anorexian jagade henne som värst var hon på vippen att dö. En av Sveriges största fotbollskvinnor genom tiderna beskriver starkt och skört om hur matdjävulen flyttade in i hennes kropp och förstörde såväl relationer som själ. Livrädd för att gå upp i vikt, lika rädd för att gå ner i vikt. I dag är Tina Nordlund en starkare tjej än hon någonsin anar själv.

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline Engvall
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro