ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag tvingas flytta från Göteborg”

metro · 4 Jul 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Liselott Karlsson har sökt lägenhet i snart tre år på Boplats och har ännu inte fått något erbjudande.

Liselott Karlsson har sökt lägenhet i snart tre år på Boplats och har ännu inte fått något erbjudande. Foto: Christina Blom


Bostadsbristen får Liselott Karlsson att lämna stan

klar

Artikellänk är kopierad

BOENDE. Liselott Karlsson vill bo i Göteborg. Men hon kan inte. Efter tre års sökande på Boplats måste hon flytta tillbaka till Kalmar.– Jag har jobb och inga betalningsanmärkningar. Vad är det som krävs för att få en lägenhet, egentligen, undrar hon upprört.Hon har bott hela sitt vuxna liv i Göteborg, och hennes 13-åriga dotter har sin pappa här. Att bo i Kalmar var tänkt som tillfälligt under studietiden. Hösten 2004, med ett halvår kvar av lärarstudierna, registrerade hon sig på Boplats för att kunna flytta tillbaka. Sedan dess har hon sökt lägenheter i hemtrakterna på centrala Hisingen, där dottern gått i skolan. Hon har även knackat dörr bland privata hyresgäster, för att höra av sig till deras värdar. Under en tid har hon hyrt ett studentrum i Göteborg, för att kunna söka lägenhet på plats. Men i dagarna måste hon flytta tillbaka till Kalmar.– Under de här tre åren har jag fått en enda visning. Det var under påsklovet, så klart, och jag missade att svara. Nu har jag varit tvungen att tacka nej till ett jobb här, eftersom jag inte får lägenhet, säger Liselott Karlsson.

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro