ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag tycker om att hjälpa människor”

Daniel Olsson · 22 Jan 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

37-åring åtalas för övergrepp – ville skydda” flickorna

klar

Artikellänk är kopierad

Metro den 18 januari.
Metro den 18 januari.

Dagligen loggade den arbetslöse 37-åringen in på ungdomssajter på internet. I går åtalades han för 26 sexbrott mot 13 flickor i åldrarna 11–15 år.– Jag tycker om att hjälpa människor som mår dåligt, säger 37-åringen till polisen.Och flera av flickorna har befunnit sig i en besvärlig period i sitt liv när de fått kontakt med mannen, som lyssnade på deras problem och ofta utgav sig för att vara yngre än han var.

En 13-årig flicka i Göteborg kontaktades av mannen i februari förra året på ungdomssidan Jesper.nu. Efter en kort tids oskyldigt chattande fram och tillbaka bad mannen henne om nakenbilder. Enligt åklagaren har flickan senare, en till två gånger i veckan, haft telefonsex med mannen och uppmanats att onanera framför honom via datorns kamera.– Om hon hade någon att prata sex med så var chansen mindre att hon gick ut och förlorade oskulden till någon annan i någon buske, resonerar 37-åringen.

Han menar att han svarat på frågor om sex för att de inte ska utnyttjas av fula personer på internet.– Jag vet att många har sex på riktigt för tidigt och att man kan träffa människor på internet som inte är snälla, säger 37-åringen.

På en anslagstavla i mannens lägenhet fann polisen kärleksbrev och foton från flera unga flickor som mannen haft kontakt med. Mannen hade också ett inramat porträtt på en av flickorna på vardagsrumsbordet.

Mannen åtalas för sexuellt övergrepp mot barn, utnyttjande av barn för sexuell posering och sexuellt ofredande.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro