ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag var fullständigt förstörd i flera dagar”

metro · 28 Aug 2011
Uppdaterad 28 Aug 2011

Fredrik Wikingssons bästa – och värsta – resminne är från samma resa till Agadir. Gillar Australien. Packar alltid ner samma bok i väskan.

klar

Artikellänk är kopierad

Bästa resminnet … – Jag får en supertydlig känsla här nu: det var när jag och några kompisar reste till Agadir i Marocko i mitten av 1990-talet. Jag hade precis tagit examen från journalisthögskolan. Det var inget särskilt som hände egentligen, utan mer än känsla av att jag var ett med elementen. Kommer särskilt ihåg när jag satt på nån balkong där. Jag hade min pappas blå bowlingskjorta på mig och det var precis lagom varmt! Helt perfekt. Värsta resminnet … – Också Agadir faktiskt, under samma resa. Jag fick i mig lite för mycket alkohol någon natt och lyckades somna på en strand. Ett gäng gamla damer kom och räddade mig undan myggen, jag hade säkert 60 bett när de väckte mig. Favoritresmål … – Då säger jag Sydney,  jag var där 1999 och tyckte att det var helt fantastiskt. Sandstränderna var verkligen helt vansinnigt vackra.Det packar jag alltid ner i resväskan … – Jag packar alltid ner en bok av den amerikanska journalistnen och författaren Tom Wolfe. ”A man in full”, heter den. Varje gång jag reser iväg har jag med mig den eftersom jag alltid tänker att jag nu ÄNTLIGEN ska få möjlighet att läsa den. Men den förblir oläst av någon anledning. Varför? Jag tror helt enkelt inte att storyn kommer tilltala mig. Det första jag gör på hotellrummet … – Ställer ner väskan, skakar lakanen och bäddar om. Det är en del av mitt tvångsbeteende.Restipset … – En gång skulle jag flyga till Nya Zeeland. För att undvika att vara extremt jetlaggad de första dagarna var min strategi att inte sova en blund på planet. Tyvärr hade jag räknat helt fel, så i stället för att komma fram på kvällen, vilket jag hade beräknat, så kom vi fram tidig morgon. Alla andra som hade sovit var helt utvilade medan jag var fullständigt förstörd i flera dagar efteråt. 

klar

Artikellänk är kopierad

metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro