ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag var på väg att dö av kokainet"

Petter Sundsten · 14 Maj 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
Kändisagenten Kurt Selling åkte fast i Arlandatullen med tolv påsar kokain i magen. Nu har han skrivit en bok om sitt missbruk. 

Kändisagenten Kurt Selling åkte fast i Arlandatullen med tolv påsar kokain i magen. Nu har han skrivit en bok om sitt missbruk.  Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Lotta Imberg

NY BOK. Kändisagenten Kurt Selling, 39, jobbade med de största. Mikael Persbrandt, Lars Frölander och Martin Stenmarck var fixstjärnorna på hans agenthimmel. Han grundade ett företag som omsatte miljontals kronor och rörde sig vant i kändiskretsarna runt Stureplan. Kurt Selling var mannen som verkade ha allt.Fram tills han stoppades av Arlandatullen i februari 2006 – med tolv påsar kokain. I magen. Straffet: 26 månaders fängelse.Fängelsedomen ändrade allt. Vänner svek honom och dottern vägrade hälsa på honom. Då började han skriva för att hantera ångesten. I sin bok ”Hemligheter” avslöjar han kändisars sexorgier och hur Persbrandt var millimeter från döden av en förlupen kula – men också sitt eget självhat. Nu har han bestämt sig för ett nyktert liv och boken var första steget.Hur var det att svälja kondomer med kokain?– Fruktansvärt förnedrande. Ångestdrabbande. Ensamt. Panik.Varför gjorde du det?– Den här tiden var jag bara intresserad av kokain. Jag var inte intresserad av min dotter eller något annat. Det var ”den vita kvinnan”, kokainet, som bestämde.Vad kom ur dig då du började skriva?– Min ryggsäck. Min uppsamling av demoner, av skit och det jag knarkade på. Boken har varit terapeutisk för mig. Vad har du för karaktärsdefekter?– Dålig självkänsla, egoistiskt och manipulativ.Vad gjorde du på din första permission?– Då hämtade Micke Persbrandt mig tidigt på morgonen. Vi åkte och nakenbadade på Hellasgården.Varför just Micke Persbrandt?– Det var mer en slump.Vad pratade ni om?– Det vill jag inte gå in på. Han var väl lika chockad som alla andra. Det är inte samtalet som är viktigt utan gesten. Han drabbades väldigt hårt av det här och då kan man väl tala om att han är en väldigt stor stjärna att inte bara tänker på sig själv.Är ni lika?– Nä, vi är inte lika alls. Han är mycket mer omtänksam än jag.Vad säger dottern?– Hon kom inte och besökte mig i fängelset på flera månader. Nu har hon läst boken och var oerhört chockad, eftersom hon inte hade nån aning om vad jag höll på med.Vad sa hon?– Hur kunde du välja kokainet före mig?Och vad svarade du då?– Ja… ehh… det var inte jag som gjorde det. Det var min drogpersonlighet.Du fyller 40 i höst. Hur skulle du firat 40-årsdagen om du fortsatt med knarket?– Jag skulle varit död. Jag var på väg att dö av kokainet. Nu blir det något lugnt och fint med coca-cola.

Utdrag ur ”Hemligheter”

Persbrandt millimeter från döden ”Hans öppnar kassaskåpet och tar ut en revolver av märket Smith & Wesson. Han håller upp revolvern och berättar att han köpt den av en kompis. /…/ Hans håller revolvern och – PANG! Ett skott avlossas. Skottet viner förbi Mikael och fortsätter in i väggen. /…/ Faen vad var det som hände? Hade du kulor i pistolen, säger Mikael. Det kunde ha dödat, fyller jag i.” Sexorgier med hockeystjärnan ”När jag kommer in i rummet ser jag hockeystjärnan ligga och åla sig i sängen. Han är rejält berusad och ligger mitt i sängen. På ena sidan ligger Umeås snyggaste som han försöker ta av byxorna. På hans andra sida ligger brunetten som inte har många plagg på sig.” Svalde tolv påsar kokain ”Känslan att svälja ett paket är vidrig. Jag på väg att kräkas och allt börjar snurra. Med ett par strängar kokain går det lättare. Efter närmare tolv timmar har jag lyckats trycka i mig tolv paket. Magen sväller och känns hård och uppblåst.”  

klar

Artikellänk är kopierad

Petter Sundsten
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro