ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag vill åka igen"

Arne Wirén · 24 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Urban Brådhe


Metro teståkte Grönans nya berg och dalbana

klar

Artikellänk är kopierad

AHHHH. Gröna Lunds nya berg- och dalbana Kvasten är en fullträff. Metro teståkte inför premiären på lördag och vi var mäkta imponerade, både unga och gamla. Efter att ha tagit hisnande kurvor i ett våldsamt tempo i en minut vågade vi knappt titta på vår yngsta teståkare Oliver Midbrink, 5. Kanske han brutit ihop och var på väg att gråta?Men nej då.– Jag vill åka en gång till,sa han.

Kvasten har kostat 55 miljoner kronor och är en av Gröna Lunds största satsningar någonsin. Man hänger i den utan stöd för fötterna, precis som i Fritt fall, vilket ger en extra pirrande känsla.Kontrasten mot den gamla berg- och dalbanan Vilda musen är stor. Medan Vilda musen rycker hit och dit är Kvasten mjuk och farten istället högre.– Den är extremt mjuk. Kroppen är hela tiden med i svängarna. Det är det som gör att även små barn på 110 centimeter kan åka och det är ovanligt, säger Douglas Ekström-Ahlby som är medlem i American Coaster Enthusiasts och testat 411 berg- och dalbanor runt om i världen.– Gröna Lund är också den enda parken i världen som har tre banor som går ihop, säger han.

Kvasten snurrar sig in i Jetline som i sin tur sitter ihop med Vilda musen.– Så blir det när man vill ha in mycket på liten yta. Men vilken spännande miljö det gör, säger Gröna Lunds attraktionschef Peter Osbeck.Det enda som drar ner betyget är priset; 60 kronor per åk. Sådant svider för flerbarnsfamiljen.

klar

Artikellänk är kopierad

Arne Wirén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro