ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag vill kunna gå på fest utan att behöva förklara feminism för folk

Metro · 17 Mar 2016
Uppdaterad 17 Mar 2016

Foto: Privat


klar

Artikellänk är kopierad

Svar på debattartikeln "Extremfeministerna måste sluta hälla bensin på patriarkatets brasa" av Madeleine Schantz (14/3).

Som jag ser det gör Madeleine två misstag, hon antar att ett par djupa andetag ska ge energi till ännu en diskussion en egentligen inte ville ha, och även att det extremfeministerna säger istället för ”varför?” är onödig spydighet. De flesta feministerna har inte för mycket fritid, de är upptagna med att behöva hantera allt det i sina liv som feminismen ska motverka. Vissa kanske blir övertygade att kalla sig feminister av en diskussion på en fest, men jag tror att väldigt många gör det just för att få kunna gå på en fest och få slippa agera Google åt någon som inte bemödat sig att kolla upp vad ordet betyder.

► LÄS MER: "Extremfeministerna måste sluta hälla bensin på patriarkatets brasa"

Ska vi inte bara ta och säga till feministerna att ta tre djupa andetag och börja kalla sig för jämställdister istället? Om jag stöter på någon som säger att de är för jämställdhet men inte är feminister så svarar jag det jag känner för att svara, en gång har jag frågat varför, en annan gång har jag demonstrativt backat ut ur rummet. Om jag kallar mig feminist och i samma tillfälle säger något otrevligt till en man så är inte det att gräva min grav – det är att praktisera feminismen. Feminismen banar väg för att äntligen få säga ifrån när en blir nedvärderad till en sökmotor.

Nemi Pelgrom

klar

Artikellänk är kopierad

Metro
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro