ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag vill nå toppen igen"

Fanny Lundstedt · 19 Nov 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
När vännen och guldsmeden Matz Glinning kom med idén om en egen smyckekollektion nappade Annika Sörenstam direkt. – Jag försöker skapa ett varumärke som står för stil, och det här passade perfekt, säger hon.

När vännen och guldsmeden Matz Glinning kom med idén om en egen smyckekollektion nappade Annika Sörenstam direkt. – Jag försöker skapa ett varumärke som står för stil, och det här passade perfekt, säger hon. Foto: Scanpix


klar

Artikellänk är kopierad

DESIGN. Annika Sörenstam är förmodligen världens genom tiderna mest framgångsrika kvinnliga golfare. Det mesta hon gör tycks handla om golf. Men nu ger hon sig in i smyckebranschen med en exklusiv kollektion – Motion Annika Sörenstam.

Det kändes lite oväntat. Är du en glamourtjej?– Inte direkt, men jag är en tjej som gärna klär upp mig, vill se fin ut och vara stilig.

Kollektionen kostar 350 000 kronor. Vilket är det dyraste smycket du äger?– Det är väl de! Och jag har ju Rolexklockor.

Varför valde du att sätta ditt namn på just detta?– Det var en himla kul idé och jag vill försöka göra något i Sverige. Det här passade så perfekt.

Sedan din nackskada tidigare i år har du inte kommit tillbaka till toppen. Hur har det känts – du är ju van vid att vara världsetta? – Jag har tappat mycket av styrkan, så golfmässigt är det klart att jag är besviken. Men det bästa med allt är att jag fått distans och börjat få tillbaka glöden för att träna igen. Sedan var det en chans att jobba på mina andra affärsidéer. Jag känner ju inte att jag bara suttit hemma i soffan och ätit praliner, tvärtom. Men nu får jag ta nya tag och satsa igen.

Men du har vunnit allt man kan vinna. Vad har du för mål kvar att uppfylla?– Nu vill jag spela på den kapacitet som jag har. Jag har inte ont i nacken och mitt mål är att spela på full nivå i februari. Då vill jag nå toppen igen.

Hur länge kommer du att fortsätta?– Jag känner ju att jag är på sista nio, om man prata golftermer. Får jag en skada igen kan jag garantera att jag är klar. Men motivationen är där och jag tycker att det är kul. Jag älskar ändå golf och jag älskar att tävla.

På din blogg beskriver du golfen som din passion – är det fortfarande så? – Visst är det det. Nu gör jag ju mycket med min golfakademi och det är jättekul att kunna dela med sig och ge tillbaka. Det är ju den delen av golfen som jag defenetivt kommer fortsätta med.

Du har bott i USA i 17 år– hur trivs du?– Jättebra. Alla mina vänner är här, och sedan har jag vant mig vid den amerkanska livsstilen. Och vädret idag är helt underbart. Det är mitt hem nu.

Vad saknar du med Sverige?– Släkten och traditionen runt helgdagar saknar jag. Och svenska sommaren är mysig, med maten. Men Ikea har öppnat 20 minuter från där jag bor, så nu kan jag köpa köttbullar och sill.

Du förlovade dig med din kille sedan två år i augusti. När blir det giftermål?– Vi har inte direkt satt något datum, men våren 2009 tror jag att vi har sagt.

Har ni planer på att skaffa barn?– Ja, det har vi. Det ska bli kul. Men inte just nu, för jag ska ju satsa på golfen nästa år.

klar

Artikellänk är kopierad

Fanny Lundstedt
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro