ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag vill prata om att må bra"

Joel Linde · 13 Nov 2015
Uppdaterad 13 Nov 2015

Foto: Gustav Gräll


Danny Saucedo släpper sitt första svenska album den 20 november. Men innan dess ska han grillas av fansen i "Fråga mig" på onsdag klockan 19.00. Din fråga ställer du längst ned här.

klar

Artikellänk är kopierad

Efter genombrottet i Idol 2006 har Danny Saucedo släppt tre album som soloartist och ytterligare tre med gruppen E.M.D, men aldrig tidigare har han producerat något på svenska. Men den 20 november släpps albumet "Hör vad du säger men jag har glömt vad du sa". Och han är väldigt nöjd med den svenska banan.

– Man connectar mycket bättre med svenska. Vi gråter, bråkar, skrattar på svenska. Om jag ska skriva gripande och slå an en sträng måste det vara på samma språk som du relaterar till, säger han.

För två år sedan flyttade Danny tillsammans med flickvännen Molly Sandén till USA, där planen var att satsa mer på en internationell karriär. Men det har också kallats för en flykt.

– Undermedvetet flydde jag nog, men medvetet var jag där för att göra det jag alltid trott att jag velat. Jag trodde alltid att jag ville bli den här stora artisten, en världsstjärna. Men egentligen var det nog bara ett stort tomrum i mig som jag bara ville fylla med något, ett slags bekräftelsebehov, som inte behövs längre. Jag är jävligt lycklig. Jag var inte det förut.

Inför sin medverkan i ”Fråga mig” på onsdag ser inte Danny någon anledning att använda sin livlina för att undvika någon fråga.

– Jag har inte massa filter, är inte alls så censurerad. Jag bara kör på. Så det kan bli lite som det blir. Men jag tycker det låter svinkul, det blir spännande.

Vad vill du gärna prata om?

– Jag vill prata om självkännedom, om att må bra. Om meditation och alla former av att må bra. Folk mår så sjukt dåligt. Det är helt otroligt vad folk mår sämst. Vi lindar in allt och håller med. Men säg vad fan du vill, prata om vad du vill, var inte så jävla rädd!

Vad har du för relation till dina fans?

– En bra relation. Det är så härligt, för många som började som tolvåringar när jag var 20, de är 22-23 i dag, och de skriver och berättar att ”jag har skaffat pojkvän”, ”jag har skaffat körkort”, ”jag har blivit examinerad”, säger han.

– Jag är lite konfaledare för dem, det är svinkul. Vi är som en härlig liten familj.

"Fråga mig" med Danny Saucedo sänds på onsdag den 18 november klockan 19.00. 

klar

Artikellänk är kopierad

Joel Linde
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro