ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag vill vara den vanliga André”

Peter Löwendahl-Nyrén · 5 Aug 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011
André Pops har haft fullt upp med sina barn i sommar. Men nu kommer han att ha fullt upp med OS i SVT.

André Pops har haft fullt upp med sina barn i sommar. Men nu kommer han att ha fullt upp med OS i SVT. Foto: Lotta Imberg


klar

Artikellänk är kopierad

För en månad sedan fick André Pops sin andra son och sedan dess har han haftfullt upp med blöjbyten, tidiga morgnar och lek med barnen. Men inte nog meddet. Som SVT-sportens affischnamn har han också förberett sändningarna från OS iKina.Hur går det att kombinera småbarnspappalivet med en tv-karriär och OS-sändningarna?– Det har gått ganska bra hittills i alla fall. Sedan är det självklart stunder då man tycker att det är tungt att det blir mycket kvällar och helger borta. – För mig känns det helt naturligt att vara hemma mycket, inte av något jämställdhetsskäl, utan för att man vill vara med barnen i början, den tiden är rolig att vara med.Varför är det just du som leder OS-studion?– För min del känns det som ett naturligt steg att ta efter det som jag har gjort tidigare, med alpina VM i Åre, friidrots-VM-studion och vinterstudion.Vem vill du vara i rutan?– Jag vill vara André, och det är inte så lätt som det låter. Det kommer med tryggheten, ju mer man jobbar, ju mer viktiga grejer man får göra, ju mer positiv feedback man får efteråt, ju mer vågar man släppa fram den privata personen André. Det tror och hoppas jag att tittarna märker också att det blir varmare och trevligare att titta på när det är personen och inte programledaren de tittar på. Det är den vanliga André jag vill vara.Vem är den ”vanliga André” då?– En glad person med mycket mer humor än vad jag tror folk har sett i tv. Jag är väl en sådan som hörs ganska mycket när det är fester och liknande. Det tror jag inte folk som bara sett programmet skulle tro.Du är lite SVT-sportens affischnamn, men som tittare vet vi inte så mycket om dig, varför är det så?– Jag har lite svårt för hela den biten, jag har aldrig själv varit intresserad av kändisars privatliv och jag har svårt att se att folk skull vara intresserade att läsa om mig.Har du själv sysslat med idrott?–I stort sett alla bollsporter man kan komma på har jag provat, de flesta i olika föreningar. Men fotboll var det som jag spelat mest och längst, i division två med IK City i Eskilstuna.Tränar du något nu?– Jag spelar golf även om det inte blivit så mycket i år, och sedan försöker jag springa och styrketräna. Vad ser du mest fram emot med OS?– Friidrotten är det som jag minns bäst ifrån när jag var liten och tittade på OS. Och det häftiga med OS är också att man blir överraskad av någonting. Det är alltid någon som dyker upp som man inte har koll på, stjärnor som tänds, väldigt många livsöden som man får ta del av.Vilken idrott har du minst koll på?– Oj, det är nog många, haha. Jag tror inte ens att jag skulle kunna räkna upp alla. Men om jag skulle jag ta ett exempel så har jag väl inte någon jättekoll på kanotslalom.

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Löwendahl-Nyrén
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro