ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jag vill vara hemma och göra matlådor"

Daniel Holloway · 26 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Foto: Brett Kaffee


klar

Artikellänk är kopierad

HEMMAFRU? Få skådespelerskor i Hollywood är så påpassade som Angelina Jolie. Just nu är fokus på hon och pojkvännen Brad Pitts växande barnaskara. – Jag vill skaffa fler barn och lära känna dem och vara hemma och laga en massa matlådor, säger hon när Metro träffar henne i New York.

I dag har paret barnen Maddox, 5, Pax, 4, Zahara, 2, och Shiloh, 1 tillsammans. Jolies intresse för världsfrågor har inte bara manifesterat sig i att hon har adopterat tre av sina barn från Vietnamn, Kambodja och Etiopien, hon arbetar också sedan länge som FN-ambassadör. Ett arbete hon planerar att fortsätta med. – Jag vill förstå hur internationell rätt och utrikespolitik fungerar i större skala.

Hon skrattar och höjer huvudet i en låtsad högfärdighet: – Högtflygande mål. Angelina Jolie planerar så småningom ett årslångt uppehåll från skådespeleriet men efter det säger hon sig inte ha några planer. – Jag vill lära mig franska - på riktigt, säger hon om framtiden. Listan är märkbart tom på skådespeleri. Är det något hon kommer att överge med tiden? Angelina Jolie svarar helt enkelt: “Yeah.”

Men före uppehållet väntar arbete med att martknadsföra filmen "A Mighty Heart", där Jolie spelar Mariane Pearl, vars man Daniel kidnappades och halshöggs av islamiska terrorister under en reportageresa i Pakistan 2002. Mariane och Angelina är vänner, de möttes första gången genom sina jämnåriga söner. Att porträttera sin väns tragiska erfarenheter var en uppgift hon antog med ödmjukhet – och hon vidhåller att det inte var ett medvetet karriärsdrag. – Jag är glad att ha gjort något som säger något jag står för, som jag tycker är viktigt att göra och inte bara är underhållande och fånigt, säger hon.

Det är också något annat än vardagens duckande för paparazzi. – Det är trevligt att vara en del av något som betyder så mycket för mig. Men vart karriären tar vägen sedan för Jolie återstår att se. Härnäst är hon med i “Wanted,” ännu en aktionfilm baserad på en grafisk roman, sedan väntar Clint Eastwood-dramat "The Changeling.”

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Holloway
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro