ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jag ville göra något stort”

Daniel Olsson · 4 Jun 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

Sjuttonåring kastade bomb mot polishuset i Kungälv

klar

Artikellänk är kopierad

ÅTALAS. Kungälvspojken ville göra något stort. Under loppet av några veckor kastade han en molotovcocktail mot polishuset, eldade upp en Volvo och målade hakkors på sin gamla mellanstadieskola.

Nu åtalas 17-åringen för hot mot tjänsteman och två fall av skadegörelse.– Jag tolkar det här som ett rop på hjälp, säger åklagaren Niklas Högdén.Den 9 januari i år fyllde pojken en urdrucken glöggflaska med glykol och tryckte ner en röd tygbit i flaskhalsen. Efter att ha antänt tyget kastade han flaskan mot polishusets vägg, men utan att den nådde ända fram.– Att det blev mot polishuset skulle kunna bero på att det är något exklusivt, säger 17-åringen och nekar till att han har något emot poliser.

Pojken berättar att han eldar när han blir arg. Redan i mellanstadiet brände han ner en lekstuga och han har förhörts för fler anlagda bränder i Kungälv det senaste halvåret. Men några konkreta misstankar om att han ligger bakom fler bränder finns inte.

Två dagar efter attentatet brände han upp en bil i ett industriområde i Rollsbo. En vecka senare gick han till sin gamla mellanstadieskola med en burk rödfärg under jackan. Med pensel målade han flera stora hakkors på fönstren och texten ”Det var jag som anföll polisstationen och bilen i Rollsbo”. Pojken har också filmat sina dåd med sin egen mobiltelefon.

klar

Artikellänk är kopierad

Daniel Olsson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro