ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jagad hivman gav upp igår

Metro-TT · 25 Aug 2011
Uppdaterad 25 Aug 2011
Mannen gav upp efter att "Efterlyst"-redaktionen beslutat sig för att namnge honom. Hasse Aro är programledare för teveprogrammet.

Mannen gav upp efter att "Efterlyst"-redaktionen beslutat sig för att namnge honom. Hasse Aro är programledare för teveprogrammet. Foto: MAJA SUSLIN / SCANPIX


20-åringen misstänks för att ha exponerat flera kvinnor för hivsmitta.

klar

Artikellänk är kopierad

En 20-årig hivsmittad man som misstänks ha exponerat flera kvinnor för smittan rymde från sin tvångsisolering för drygt en månad sedan. I går gav han upp och överlämnade sig själv till polisen när han fick veta att fallet skulle tas upp i ”Efterlyst” i TV 3.

Eftersom mannen skyddas av sekretessbestämmelser i smittskyddslagen får polisen inte gå ut med hans identitet offentligt – men sekretessen omfattar inte tv-program och ”Efterlyst”-redaktionen beslutade sig för att namnge honom. Det var då, när mannen fick höra det, som han gav upp innan han namngavs.

– Polisen fick under dagen in ett tips om att han befann sig i Malmöområdet, säger Helena Ralmark på Skånepolisens länskommunikationscentral.

– När vi fick kontakt med honom på telefon var han villig att överlämna sig då han förstod att fallet skulle tas upp av ”Efterlyst”. Den 14 juli dömdes den 20-årige Malmöbon till tvångsisolering.

Domstolen konstaterade att det fanns en ”påtaglig risk för att andra människor kan smittas”, eftersom 20-åringen vägrade följa de förhållningsregler som finns för personer med smittsamma sjukdomar. Mannen är misstänkt för försök till grov misshandel av sin före detta flickvän, som han ska ha haft oskyddat sex med utan att upplysa om sin smitta. Det finns också misstankar om att han utsatt flera andra kvinnor för smittorisk.

klar

Artikellänk är kopierad

Metro-TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro