ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jagades i döden – för en bensinnota på 300 kronor

Gustaf Eriksson · 14 Mar 2013
Uppdaterad 14 Mar 2013
Jagades i döden – för en bensinnota på 300 kronor

Jagades i döden – för en bensinnota på 300 kronor Foto: Scanpix


Polisjakten slutade med att de två unga männen körde ut för en bro och dog. De hade smitit från en bensinnota på 300 kronor. – Jag kan inte förstå att de är borta, säger en vän till Sundsvalls Tidning.

klar

Artikellänk är kopierad

Strax före midnatt på måndagen kom larmet. Kort därefter störtade de utför Hjulstabron, som på polisens begäran stängts för biltrafik. I bilen hittades senare de två männen, 20 och 21 år gamla, döda.

De jagades av polisen efter att de smitit från en bensinnota vid en mack i Uppsala. Nu berättar en vän till männen för Sundsvalls Tidning att en av dem, den 20-åriga småbarnspappan, ringde upp honom efter att de lämnat bensinmacken. – Då hade de tjuvtankat för 300 kronor i Uppsala och polisen var efter dem. – Jag tänkte att det här går inte. Men jag tror att jag kunde ha stoppat det hela, de lyssnade på mig, säger han till tidningen.

Männen var på väg till Eskilstuna för att träffa 20-åringens fästmö. Över telefon talade 20-åringen om hur mycket han tyckte om sin vän.  – Då sa jag till honom att ringa sin fästmö och berätta att han älskade henne och sonen, säger han till ST.►GW sågar polisens agerande: "Förstår inte hur de tänkt."

Det gjorde 20-åringen. Fästmön var i telefon när bilen rammade bommarna till bron. Sedan talade vännen och fästmön med varandra i telefon innan de såg i pressen att två personer dött i kraschen.  – Jag har riktigt fina minnen av dem. De var mina bästa vänner, säger mannen till ST.

Chefsåklagaren vid riksenheten för polismål utreder händelsen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Gustaf Eriksson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro