ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jägareförbundet: Bästa sättet att bevara dem är att skjuta dem

Karolina Skoglund · 3 Jul 2014
Uppdaterad 3 Jul 2014

Foto: 19-åringens Facebooksida.


Att fotografera sig själv med döda, exotiska djur kan diskuteras. Men att skjuta dem är inget problem. Tvärtom. Det menar Svenska Jägareförbundet. OBS! Varning för starka bilder längre in i bildspelet.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: 19-åringens Facebooksida.
Foto: 19-åringens Facebooksida.
Foto: 19-åringens Facebooksida.
Foto: 19-åringens Facebooksida.
Foto: 19-åringens Facebooksida.

Daniel Ligne är riksjaktsvårdskonsulent på Svenska Jägareförbundet. Han kan förstå att bilderna har uppmärksammats.

– Hon jagar ju viltarter som… jag hoppar ju också till när jag ser lejon och noshörningar på bild såhär. Samtidigt kan jag bli lite förbannad på det här motståndet. Det finns tiotusentals gubbar som lägger ut likadana bilder. Och då reagerar man inte. Nu är det en ung, vacker kvinna, säger han. 

Huruvida det är okej att ta bilder på sig själv tillsammans med sitt döda offer är något som diskuteras mycket i jägarkretsar, menar Daniel Ligne.

– För många jägare är det här ett sätt att minnas. Men när man gör så här exponerat blir det ett sätt att framhålla sig själv på djurens bekostnad, vilket bör diskuteras. Men att detta provocerar så extremt mycket handlar om att människan distanserat sig från naturen. För hundra år sedan var det inga konstigheter att se ett dött, blodigt djur.

Daniel Ligne har själv jobbat med jakt i Afrika. Han menar, trots att det låter konstigt, att det bästa sättet att bevara de här exotiska djuren på är att skjuta dem.

– Problemet man har där nere är tjuvskytte. Ger man då djuren ett värde, så att en amerikan är beredd att betala 100 000 dollar för att skjuta ett lejon, kommer ortsbefolkningen göra allt de kan för att stävja tjuvskytte. Så att tillåta jakt är en garant för att de får finnas kvar.

19-åringen skryter om hur hon dödar exotiska djur

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro