ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

"Jaktkläder på stan är det fulaste man kan ha"

Lotta Imberg · 15 Maj 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MODE. Mäktigast inom svenskt herrmode är – en kvinna. I dag mottar modedoldisen Lena Patriksson Keller utmärkelsen av ma­gasinet King. – Det är en ära. Det är också roligt att King vågade tänka på någon som står utanför kändisskapet.

Men trots att Lena Pat­riksson Keller varit med och startat både J Lindeberg och Whyred syns hon mer i affärstidningarna än i modemagasinen.– Jag har alltid tyckt att det har varit en spännande bransch, men faktiskt mycket mer som affärsområde än som ”vårens färg”.

Din pappa har ett rederi där du sitter med i styrelsen – det känns ganska långt från modebranschen …– Haha, shipping och mode är inte så himla olika, de är båda väldigt globala branscher.

Hur står sig svenskt ­herr­mode internationellt i dag?– Svenskt herrmode har en väldigt stark och unik position i världen. Vi var väldigt tidigt ute med vad man ofta refererar till som The Swedish eller The Scandinavian silhouette, den lite smala silhuetten.

Vad tycker du om svenska mäns stilkänsla?– Drar man ett tvärsnitt över Sverige så tycker jag att man klär sig väldigt bra. Det finns en väldigt stor manlig medvetenhet.

I Sverige talar vi gärna om det svenska modeundret – existerar det verkligen?– Jag tror att det är farligt att prata för mycket om modeundret, det får inte bli en fluga. Väldigt många har lagt hela sin själ och ­eko­nomi i seriösa affärsplaner. Men internationellt börjar man tala om The Swedish eller The Scandinavian style.

Finns det några designer man ska hålla ett extra öga på?– Blanks nya satsning  känns intressant. De gör väldigt skräddat och fint herrmode. Och det ska bli väldigt spännande att se vart The Local Firm tar vägen.

Vad är det fulaste en man kan ha på sig?– Det är nog jaktkläder i stan.

Och det snyggaste?– Jag tycker att det är väldigt snyggt med skräddat på män och rätt så klassiskt.

klar

Artikellänk är kopierad

Lotta Imberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro