ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James är alltid lite skräckinjagande”

Metro Portugal · 11 Sep 2008
Uppdaterad 15 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

I morgon släpps Metalli­cas nionde album ”Death magnetic”, det första för Rob Trujillo. Metro träffar basisten som berättar om spän­ningarna och ­kamrat­skapet inom bandet.Robert Trujillo ersatte avhoppade Jason Newsted 2003 och fick se bandet förändras. ”Death magnetic” är en tillbakagång till gammal god metal.– Producenten Rick Ru­bin föreslog att Lars (Ulrich) och James (Hetfield) skulle försöka tänka sig tillbaka till 1983. Den influensen finns, men det betyder inte att albumet låter så. Det är ag­gressivt men även vackert.

När du kom med i bandet var det spänt, särskilt mellan Lars och James.– Vid den tiden var James fortfarande väldigt ömtålig (han lämnade bandet under fem månader för behandling av sitt alkoholmissbruk). Nu är han nykter, men han har humöret kvar. I början kände jag mig lite osäker. James är alltid lite skräckinjagande eftersom han har så stor talang.Men han är en mycket genuin person och jag har god kontakt med honom.

När du kom med verkade problemen lösa sig. Vad har du bidragit med? – Om det är något pro­blem pratar vi om det och löser det. Kirk och jag hamnar lite emellan Lars och James. Det är de som oftast flippar ur.

Fanns det sådana till­fällen under inspelningen?– En     del. Det kommer alltid att finnas spänningar och det är en källa till genialitet. Att se Lars och James fajtas över hur ett arrangemang ska utvecklas är som att gå den ultimata rock’n’­roll-kompositionsutbildningen. 

klar

Artikellänk är kopierad

Metro Portugal
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro