ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James Blunt gillar att vara ensam och kall

Caroline McGill · 13 Sep 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011
– ”Back to Bedlam” sålde miljoner. Men det här är den skiva som jag kommer att kunna hålla upp och säga att jag verkligen är stolt över, säger James Blunt. 

– ”Back to Bedlam” sålde miljoner. Men det här är den skiva som jag kommer att kunna hålla upp och säga att jag verkligen är stolt över, säger James Blunt.  Foto: AP


klar

Artikellänk är kopierad

Att skriva musik i ett hus på Ibiza utan varmvatten och el lönade sig för James Blunt. I dag släpps hans andra album.James Blunt är avslappnad. Och det är inte så konstigt: sedan 2005, då låten ”You’re beautiful” toppade listor över hela Europa och USA, har hans album ”Back to Bedlam” vuxit till det hittills bäst säljade under 2000-talet. I dag har den fashionabelt ruffigt välklädda singer-songwritern släppt sitt andra album ”All the lost souls”. Ett råare och mer vuxet sound enligt honom själv.– Det är en reflektion av den ganska extrema mängden information och er-farenheter som jag haft de senaste tre åren, säger han till Metro över en kaffe på ett hotell i London.Det är vissa sidor av framgången som tynger Blunt, inte minst mediernas envetna intresse för hans privatliv – efter att han gjort slut med supermodellen Petra Nemcova har Blunt kopplats samman med en hel rad kändisar. Han är förståeligt obekväm med att diskutera sådana frågor.– Folk läser alla möjliga saker i tidningarna om mig och att jag skulle ha en helt osannolik livsstil, när jag i själva verket varit på turné med ett gäng hårt arbetande killar.Blunt trivs bättre med att prata om uppmärksamheten han får från sina fans som verkligen tagit till sig hans låtar.– Jag var på väg hem på min cykel i går när en bil stannade till och en kille ropade ”Tja, Blunty! Hur är läget?”. Det var jätteroligt, för jag hade ingen aning om vem han var, men folk är rikigt vänliga. I medierna är stämningen negativ mot mig, men andra människor är väldigt positiva.Blunts musik har inte hyllats enhälligt. 2006 fick han både MTV-pris, Brit Awards och Grammynomineringar, men även en Sämsta album-utmärkelse från musiktidningen NME.– Jag antar att det är därför ”NME” låter som ”enemy”, säger han skämtsamt.Men Blunt håller fokus på ”viktigare saker.”– Det krävs inget geni för att inse att kändisskap och pengar inte garanterar lycka. Blunt tog sin tillflykt till sitt eget näste i Ibiza för att skriva sitt nya album.– Jag åkte dit på vintern, när det var dött, kallt och helt tyst, jag var ensam, utan uppvärmning eller varmt vatten, för en spanjor hade stulit min varmvattenberedare. Så jag hade min ytterrock och en mössa och satt vid pianot och skrev låtar om vad jag upplevt de senaste åren. Det var ett väldigt bra tillfälle att fundera över vad fan det egentligen var som hänt. 

klar

Artikellänk är kopierad

Caroline McGill
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro