ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James Blunt: Folk förväntar sig att jag ska vara en romantisk person”

Natalie Demirian · 29 Maj 2018
Uppdaterad 29 Maj 2018
James Blunt.

James Blunt. Foto: Jimmy Fontaine och Getty Images


Många tror att James Blunt är en romantisk person efter hitlåtar som "You're beautiful" och "Goodbye my lover". Ett stort missförstånd, menar han själv. För Metro berättar den brittiske artisten om vad han egentligen tycker om sina största hits och hur han mår efter vännen Carrie Fishers bortgång.

klar

Artikellänk är kopierad

Du var inbjuden till prins Harry och Meghan Markles bröllop. Hur var det?

– Det var en fantastisk dag och ett underbart firande. Det var fantastiskt hur hela världen firade med dem och för dem. Jag var väldigt glad över att vara där. Jag hade en konsert kvällen innan i Litauen och en konsert i Estland samma kväll. Jag hann med alla tre.

Jag som hade tänkt fråga om du fick en dans med bruden, om du sjöng något och så vidare …

– Jag sjöng 22 låtar, men i Tallinn!

Du är ju också känd för att ha ett väldigt roligt Twitter-konto, men du verkar inte skriva lika ofta där längre?

– Jag har aldrig uppdaterat min Twitter särskilt ofta. Det blir ungefär 12 tweets varje år, ungefär en gång i månaden. Förhoppningsvis är det kvalitet framför kvantitet!

Känner du någon press på att alltid vara rolig där nu?

– Jag känner ingen press. Jag har en knäpp personlighet. Folk förväntar sig att jag ska vara en romantisk person, men då har de missförstått mig. ”You’re beautiful” är inte en romantisk låt. Den handlar om att stalka någon annans flickvän i Londons tunnelbana medan jag var hög som ett hus på droger och hennes pojkvän var där. Det är inte romantiskt. Det är obehagligt. ”Goodbye my lover” är inte nödvändigtvis en romantisk låt heller, den handlar ju om en misslyckad romans.

Men vänta lite nu, den låten är ju visst romantisk.

– Den är romantisk på det sättet att det är vad folk vill höra från den andra personen efter att man har gjort slut, absolut. Men, för jävla sent.

När man kollar på klipp där du framför ”Goodbye my lover” låter du precis likadan och känslosam live som på albumet.

– Ja precis, det är för att låten spelades in som ett liveframträdande, i Carrie Fishers badrum faktiskt. En tagning.

Jag vet att du var nära vän med Carrie Fisher, hur mår du i dag?

– Jag är okej, jag lever fortfarande. Men världen är en tråkigare plats utan henne.

Du kommer inte att ta dig igenom den här intervjun utan att prata mer om ”You’re beautiful”. Hur är din relation till låten i dag?

– Jag älskar den låten. Den är på ett album jag älskar, det är den mest kommersiellt framgångsrika låten på det albumet och utan den framgången hade albumet inte gått så bra som det gjort. Men albumet är större än den låten. För mig är den låten en milstolpe i min karriär på ett album, ”Back to Bedlam”, som har gjort att jag har kunnat turnera över hela världen fem gånger. Så, tack Gud för den låten.

Du släppte plötsligt en EDM-hit med Robin Schulz förra året, ”Ok”. Hur gick det till?

– Jag skrev hundra låtar till mitt senaste album, och ”Ok” var en av dem. Skivbolaget älskade den och sa att det var en hit och men jag gillade inte den. Jag blev väldigt frustrerad och sa att jag inte ville ha med den på albumet och att jag aldrig ville höra låten igen. Sedan stötte jag på Robin Schulz som sa att han älskar den och ville leka med den. Och så blev det en hit.

Fakta/James Blunt

Ålder: 44 år.Familj: Gift med Sofia Wellesley, som han har en son med.Gör: Artist och låtskrivare.Aktuell: Med världsturnén ”The after love tour”, gjorde turnéstopp på Annexet i Stockholm den 23 maj.Tidigare: Har släppt fem studioalbum, och är känd för hitlåtar som bland andra ”You’re beautiful”, Goodbye my lover” och ”Ok” med Robin Schulz.

klar

Artikellänk är kopierad

Natalie Demirian
Natalie Demirian
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro