ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James får Slottskogen att vibrera

Peter Lindholm · 10 Aug 2013
Uppdaterad 12 Aug 2013
James får Slottskogen att vibrera

James får Slottskogen att vibrera Foto: Gustav Gräll


klar

Artikellänk är kopierad

Tre män som sitter på varsin pall. En gitarrist, en trummis – Ben och Bob eller tvärtom - och så James Blake vid sina keyboards. Det låter ju som en stentrist upplevelse på festivalens allra största scen, där rejält stora gester oftast är ett måste för att kunna få behålla publikens uppmärksamhet.

Men James Blake klarar sig väldigt bra med små. Man brukar tala om arbetsseger, här var det snarare en smarthetsseger, där Blake med små knep, bredd och variation lyckades behålla åskådarnas fulla koncentration från början till slut.

Dit hörde inte ljusshowen. Den var anpassad för en annans geografis skymning, här försvann den nästan helt i den svenska ljusa. Det gjorde däremot inte basen.

Efter en soulig inledning fick han plötsligt byxben, kroppar, ja, kanske hela Slottsskogen, att fladdra och vibrera. Det var ”Limit to your love”, en påtagligt fysisk dubstep-attack som definitivt drog uppmärksamheten till sig. En chock för de oinvigda, det var som att plötsligt bli örfilad av en engelsk tunnis på 24 år. Så övergick melankolin till en rejv i ultrarapid innan den melankoliska publikfavoriten ”Retrograde” mottogs med största jublet. Alltsammans väldigt imponerande och intagande, att något så försynt kan kännas så starkt och mäktigt.

BETYG: 4

James Blake

Flamingo

klar

Artikellänk är kopierad

Peter Lindholm
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro