ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James Franco mitt i upproret

Emma Björkman · 18 Aug 2011
Uppdaterad 18 Aug 2011
James Franco har flera filmer på gång, bland annat har han huvudrollen i den kommande prequel-filmen ”Oz: The great and powerful” som har premiär om två år.

James Franco har flera filmer på gång, bland annat har han huvudrollen i den kommande prequel-filmen ”Oz: The great and powerful” som har premiär om två år. Foto: Scanpix


Aporna tar över – igen. I onsdags var det premiär för Apornas planet: (R)evolution”. James Franco spelar forskaren Will Rodman vars uppfinning leder till ett uppror bland aporna.

klar

Artikellänk är kopierad

Vad är det för film? Den är en så kallad ”prequel” till de tidigare ”Apornas planet”–filmerna. Det betyder att den nya filmen utspelas innan dem. Ett forskarlag jagar ett botemedel mot sjukdomen Alzheimers genom att testa olika metoder på schimpanser. Till följd av det har en av schimpanserna, Caesar, utvecklat en hög hjärnkapacitet och startar en aprevolt – mot människorna.  Hur beskriver James Franco sin roll? För sajten flicksandbits.com berättar James Franco att hans rollfigur Will Rodman tar hand om schimpansen Caesar sedan födseln och uppfostrar honom både som en son och som ett positivt resultat av medicintesterna. – Men när filmen fortskrider tror jag att fader/ son förhållandet tar över. Will blir mer human och mindre utav en forskare och börjar bry sig mer om Caesar än vad han gör om medicinen, säger Franco. Är James Franco ett fan av de tidigare ”Apornas planet”–filmerna? Ja. Till Chicago Tribune säger James Franco att han blev helt tagen av den första filmen ”Planet of the apes” som kom 1968. – Det är fortfarande en ikonisk film med ett av de mest berömda filmsluten så det är en serie som jag respekterar och den har en massa koncept och idéer som jag tycker är väldigt intressanta, säger han. Visst spelas schimpansen Caesar av skådespelaren Andy Serkis? Ja. Andy Serkis, som spelade Gollum i ”Sagan om ringen”-trilogin, förvandlades till en schimpans genom samma teknik som utvecklades för ”Avatar”. Under inspelningen bar Serkis inte en apdräkt utan en grå pyjamas med sensorer som fångade allt han gjorde. Men Franco såg honom ändå som en schimpans. – Från den första scenen vi hade ihop var det enkelt eftersom Andy var så bra på att bete sig som en apa. Han var så medveten om vad han och vi andra gjorde att min fantasi tog över och jag kunde behandla honom som att han vore en schimpans, säger James Franco till flicksand-bits.com. emma björkman

klar

Artikellänk är kopierad

Emma Björkman
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro