ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James hjälper barn ur slaveri

Karolina Skoglund · 17 Okt 2013
Uppdaterad 18 Okt 2013

Som sexåring såldes James Kofi Annan som slav. Nu, 33 år senare, arbetar han för att befria barn i samma situation. Något som gjort honom till både en Change Leader och mottagare av årets World´s Children Prize.

klar

Artikellänk är kopierad

För sitt arbete med organisationen Challenging Heights tilldelas James Kofi Annan årets World’s Childrens Prize. Organisationen hjälper barn i världen som hamnat i slaveri så att de i stället får en utbildning. Detta är något James själv har erfarenhet av, som sexåring såldes han som slav.
För sitt arbete med organisationen Challenging Heights tilldelas James Kofi Annan årets World’s Childrens Prize. Organisationen hjälper barn i världen som hamnat i slaveri så att de i stället får en utbildning. Detta är något James själv har erfarenhet av, som sexåring såldes han som slav.Foto: Lotta Bergseth

När James Kofi Annan var sex år gammal sålde hans pappa honom som slav. Under sju års tid, långt bort från hans hemort, blev han sedan torterad och utnyttjad, både sexuellt och emotionellt.

– Det var jobb 17 timmar om dagen alla veckans dagar, aldrig någon vila och vi fick inga mediciner om vi blev sjuka. Vi var sex barn som kom dit samtidigt men vi var bara tre som överlevde, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

Karolina Skoglund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro