ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

James Spader: Därför älskar tittarna Blacklist”

Anneli Sandberg · 10 Dec 2013
Uppdaterad 10 Dec 2013

James Spader gör succé i tv-serien Blacklist” som den avhoppade spionen Raymond ”Red” Reddington. Själv ser inte James Spader på tv alls. ”Mitt liv består av att äta, sova och jobba med min show.”, berättar han för Metro.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Alloverpress

James Spader tvekade inte att raka av sig håret inför rollen som den avhoppade spionen Raymond ”Red” Reddington som samarbetar med FBI i succéserien ”Blacklist”. Han berättar för Metro att han funderade på hur Red lever sitt liv och utgick ifrån det.

– Han reser lätt, snabbt och befinner sig ofta i olika situationer. Då måste det vara praktiskt. Det är samma sak med kläderna. Han kan inte vara ett modelejon och åka omkring med full packning. Han ska passa in överallt, han ska bära kläder av bra kvalitet och hans stil ska vara tidlös, förklarar han.

James Spader har en lång lista av roller bakom sig. Från att ha spelat Steff i ”Pretty in Pink” till Alan Shore i ”Advokaterna” och ”Boston legal”. Men han har aldrig spelat någon som liknar den karismatiske och farliga Raymond ” Red ” Reddington.

– Det här ligger så långt ifrån allt jag gjort tidigare. Red är väldigt annorlunda men jag lär känna honom mer och mer för varje gång. Men han är mer komplex än jag trodde, haha, skrattar Spader.

– Det är roligt att spela någon som är så dubbel i sin personlighet. Han är farlig och rolig och det tilltalar mig. Det finns något intressant med en person vars liv kretsat så mycket kring liv och död.   Det gör honom nyfiken. Om du inte vet om du har mer än en dag kvar att leva så tar du tillvara på livet. Det är precis vad Red gör.

Det som är typiskt med ”Blacklist” är att ingenting är som det verkar vara. James Spader berättar att han ser fram emot att läsa manuset varje vecka för att han alltid har fel om vissa saker. Och han tror att det är en av anledningarna till att tittarna älskar vad de ser. 12,6 miljoner amerikaner bänkade sig framför premiäravsnittet och ”Blacklist” är den mest sedda nya serien i USA under hösten. Nyligen blev det också klart att det blir en andra säsong. Själv tillhör inte James Spader kategorin tv-tittare. Han äger ingen tv och ser aldrig på tv.

– Jag har inte tid att se tv. Mitt liv består av att äta, sova och jobba med min show. Jag försörjer mig som skådis men när jag vill bli underhållen läser jag en bok, tittar på konst eller går på museum., säger han.

”Blacklist” sänds på TV3 klockan 21.00 på torsdagar.

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro