ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jämförelser med andra historier irriterar Spader

Ned Ehrbar, MWN Hollywood · 16 Okt 2013
Uppdaterad 16 Okt 2013

När lammen tystnar” i serieform eller verklighetens Whitley Bulger? Jämförelserna med den nya tv-serien ”Blacklist” är många. Något som delvis irriterar huvudrollsinnehavaren.

klar

Artikellänk är kopierad

I den nya amerikanska tv-serien "Blacklist" spelar James Spader den ökända brottslingen Raymond Reddington, som länge varit en av FBI:s mest eftersökta personer. Ändå önskar huvudrollsinnehavaren James Spader att folk kunde sluta jämföra hans karaktär med den nyligen dömda gangstern Whitley Bulger, som innan gripandet av honom funnits på FBI:s ”most wanted”-lista i mer än femton års tid. – Whitley Bulger var en mycket mäktig, kriminell person från South Boston. Raymond Reddingtons bakgrund är annorlunda. Innan han blev kriminell jobbade han för underrättelsetjänsten och NSA. Så liknelserna är bara att de båda varit på ”most wanted” -listan under många år och sedan plötsligt dykt upp. Men det är inte bara jämförelser med verkliga brottslingar som har gjorts. En liknelse som Spader uppskattar är den som görs med filmen ”När lammen tystnar”. Inte minst då det kommer till mötena mellan FBI-agenten Elizabeth Keen och hans karaktär. Ändå skiljer sig den relationen en hel del i jämförelse med den mellan Hannibal Lecter och Clarice Starling, menar han. – Det finns ett band mellan Raymond Reddington och Elizabeth Keen i någon form, uppenbarligen ett intimt sådan. Alltså inte en fysisk relation, utan snarare intim på så sätt att han vet enormt mycket om henne som har att göra med hennes förflutna.

klar

Artikellänk är kopierad

Ned Ehrbar, MWN Hollywood
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro