ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jamie T: Jag är en oreda

Pontus Hammarlund · 3 Apr 2007
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

MUSIK – Ibland är jag blyg, ibland känner jag för att vara ett arsle. Det beror på mitt humör. Jag är en schizofren typ, en vandrande oreda. Ni som lyssnat på ”Panic prevention” är förstås inte förvånade över uttalandet.

Nu är årets stora musiklöfte Jamie T och hans akustiska bas i Sverige för tre spelningar. I kväll spelar han på ett utsålt Kägelbanan i Stockholm. – Det är fantastiskt och det gör mig lustigt nog nervös, säger han.

21-årige Londonbon Jamie Treays har tagit musikpressen i hemlandet med storm. Den stora skillnaden jämfört med andra brittiska hajper är att resten av Europa har hakat på den här gången.

– Egentligen lyssnar jag inte på folk som säger att min skiva är den bästa någonsin, för det vet jag att den inte är, säger han.

”Panic prevention” är en schizofren platta som blandar punk, twostep, ska, rock, hiphop och dans. Bland annat. Och den har drastiskt förändrat Jamie T:s vardag.

– I dag sitter jag och oroar mig. Jag gillade mitt liv förut och jag vill inte hamna för långt bort ifrån det. Tänk om jag kommer hem efter ett år och alla har glömt vem jag är.

Du har sagt att du inte vill bli en popstjärna. I så fall borde du nog dra dig tillbaka nu. – Jag vet. Om det är någon som märkt det så är det jag. Jag vill bara sluta och börja jobba i en bar ibland. Men sedan inser jag att jag kan leva på det jag älskar att göra. Och de kommande dagarna gör han det i Sverige. – Det blir bara jag och min akustiska bas. Nästa gång tar jag med mig mitt band, säger Jamie T.

klar

Artikellänk är kopierad

Pontus Hammarlund
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro