ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

JämO planerar jämställdhetsrazzior

Anders Göransson · 15 Jun 2006
Uppdaterad 16 Feb 2011

klar

Artikellänk är kopierad

JämO - Claes Borgström.
JämO - Claes Borgström.

Trots alla ord om jämställdhet fortsätter många arbetsgivare att betala lägre lön till kvinnor än till män. Nu planerar jämställdhetsombudsmannen (JämO) en stor insats riktad till hundratals företag och myndigheter för att få stopp på lönediskrimineringen.

LÖNESKILLNADER KVARSTÅR Officiell statistik visar att kvinnors löner generellt är 17 procent lägre än mäns vid heltidsarbete. I en färsk rapport från Medlingsinstitutet har man tagit hänsyn till faktorer som yrkesområde, ålder och utbildning och finner att löneskillnaderna kvarstår ändå – även om de reducerats till 7 procent. – De här löneskillnaderna verkar inte kunna förklaras på annat sätt än att könet avgör. Det är inte bra, även om det var väntat, säger Märit Röger, enhetschef på JämO.

FÅR TILLRÄTTAVISNINGAR Hon leder en stor insats som drar i gång mot lönediskrimineringen i höst. – Vi kommer bland annat att begära in deras lönekartläggningar för att se om de lever upp till lagens krav. De arbetsgivare som inte sköter sig kommer att få tillrättavisningar. I allvarliga fall kan det bli fråga om vitesföreläggande, som i så fall beslutas om av jämställdhetsnämnden.

klar

Artikellänk är kopierad

Anders Göransson
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro