ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jämställdhetsbonusen har ingen effekt

Jenny Sköld · 24 Feb 2014
Uppdaterad 24 Feb 2014
Hur fördelar ni föräldraledigheten? Karin Ljung med Ebbe, 6 månader och Folke 3 år, Södermalm.   – Vi delar rakt av. Men vi har inte påverkats av jämställdhetsbonusen. Vi gör det för att vi båda vill vara med våra barn och för våra barns skull. 

Hur fördelar ni föräldraledigheten? Karin Ljung med Ebbe, 6 månader och Folke 3 år, Södermalm.   – Vi delar rakt av. Men vi har inte påverkats av jämställdhetsbonusen. Vi gör det för att vi båda vill vara med våra barn och för våra barns skull.  Foto: Urban Brådhe


Jämställdhetsbonusen har kostat skattebetalarna långt över 700 miljoner kronor. Trots det har den inte gett någon effekt alls. Jämställdhetsministern öppnar nu för att höja bonusen.

klar

Artikellänk är kopierad

Hur fördelar ni föräldraledigheten? 
 Sara Engström med Inez, 6 månader, Årsta.
 
   
 
 
  – Det är meningen att vi ska dela rakt av. Förra gången gjorde vi inte det för då drev min sambo ett eget företag. Vi har inte tagit hänsyn till jämställdhetsbonusen, vi är hemma främst för att vi vill vara med vår son.
Hur fördelar ni föräldraledigheten? Sara Engström med Inez, 6 månader, Årsta.   – Det är meningen att vi ska dela rakt av. Förra gången gjorde vi inte det för då drev min sambo ett eget företag. Vi har inte tagit hänsyn till jämställdhetsbonusen, vi är hemma främst för att vi vill vara med vår son.Foto: Urban Brådhe
Hur fördelar ni föräldraledigheten? 
 
  Fredrik Ulfström och Johanna Nordström, Vasastan.
 
 
   
 
 
  Fredrik: – Vi planerar att ta ungefär hälften var. Det är väl logiskt, varför skulle man inte göra det? Vi ska ta ut lite för vårt äldre barn också för att kunna vara hemma lite tillsammans. Johanna: – Vi har inte tagit hänsyn till jämställdhetsbonusen, men det är ju trevligt att få den.
Hur fördelar ni föräldraledigheten? Fredrik Ulfström och Johanna Nordström, Vasastan.   Fredrik: – Vi planerar att ta ungefär hälften var. Det är väl logiskt, varför skulle man inte göra det? Vi ska ta ut lite för vårt äldre barn också för att kunna vara hemma lite tillsammans. Johanna: – Vi har inte tagit hänsyn till jämställdhetsbonusen, men det är ju trevligt att få den.Foto: Urban Brådhe
klar

Artikellänk är kopierad

Jenny Sköld
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro