ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

ANNONS

Jan Björklund i internt mejl: "Besviken på Moderaterna"

Alexandra Andersson · 6 Nov 2018
Uppdaterad 6 Nov 2018
Jan Björklund är besviken på Moderaterna, skriver han i ett internt mejl.

Jan Björklund är besviken på Moderaterna, skriver han i ett internt mejl. Foto: IBL


“Besviken på Moderaterna. Så lyder rubriken i ett internt mejl till Liberalernas partimedlemmar – signerat partiledare Jan Björklund. 

klar

Artikellänk är kopierad

I måndags meddelade talmannen Andreas Norlén att Moderaternas partiledare Ulf Kristersson ska prövas som statsminister i riksdagen i början av nästa vecka.

Nu uttrycker allianskollegan Jan Björklund besvikelse över Moderaternas hantering av regeringsuppdraget, skriver Expressen.

LÄS MER
Kristersson (M) vill ha med hela Alliansen

Björklund: Besviken

I ett mejl till partimedlemmarna, med rubriken “Besviken på Moderaterna”, motiverar Jan Björklund partiets hållning:

”Jag är besviken över att Ulf Kristersson sagt nej till att låta Annie Lööf sondera möjligheten för Alliansen att bilda regering med stöd av Miljöpartiet, istället är Moderaterna och Kristdemokraterna beredda att göra sig beroende av Sverigedemokraterna”.

Vidare framhåller Jan Björklund att för Liberalerna är prioriteringen den motsatta: de samarbetar hellre med Miljöpartiet än med Sverigedemokraterna.

”En Alliansregering som tillträder utan stöd över blockgränsen kommer att ge Sverigedemokraterna en stark utpressningsposition.”, skriver han.

Vill inte regera med stöd av Mp

KD och Moderaterna motsätter sig däremot beskrivningen att man har stoppat Annie Lööf från att sondera, och menar att det är något hon hade kunnat göra i egenskap som Centerpartiets ledare – men inte för Alliansen ifall utgångspunkten är att skapa en regering med stöd från Miljöpartiet.

klar

Artikellänk är kopierad

Alexandra Andersson
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. Publisher och ansvarig utgivare Thomas Eriksson. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro