ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Jan Emanuel Johansson åtalas för skattebrott

TT · 16 Jan 2013
Uppdaterad 16 Jan 2013
Jan Emanuel åtalas för skattebrott

Jan Emanuel åtalas för skattebrott Foto: Scanpix


Den tidigare riksdagsmannen Jan Emanuel Johansson (S) från Norrtälje, åtalas i dag misstänkt för skattebrott och försvårande av skattekontroll, rapporterar SVT.

klar

Artikellänk är kopierad

Johansson blev känd för allmänheten som vinnare av tv-programmet Expedition Robinson i SVT, och misstänks för ekonomisk brottslighet i bolagen Svensk samhällsutveckling och Av egen kraft.

Jan Emanuel Johansson har vid sidan av sina politiska uppdrag byggt upp en vårdkoncern med bland annat ungdomshem. År 2010 sålde han en stor del av sina företag till Frösundakoncernen och gjorde då en vinst på närmare en kvarts miljard kronor.

Han är fortfarande politiskt aktiv och sitter som ledamot i kommunfullmäktige i Norrtälje för Socialdemokraterna. Ytterligare två personer åtalas misstänkta för ekonomisk brottslighet i samma härva.

Johansson var ordinarie riksdagsledamot för socialdemokraterna 2002-2006 och ersättare under flera år därefter. Han tog sedan över Pär Nuders riksdagsplats i början av 2009. I samma veva fick han kritik inom partiet för att ha försökt hyra ut ett hus på Gotland för 10 000—35 000 kronor i veckan.

2010 var Johansson den riksdagsledamoten som hade högst inkomst — 5,2 miljoner kronor, enligt Expressen.

klar

Artikellänk är kopierad

TT
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro