ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Janet Leon: Blir ledsen när man ser barn i sexhandel och fattigdom”

Josefin Svenberg · 7 Maj 2014
Uppdaterad 9 Maj 2014
”Jag har själv ett fadderbarn men man kan alltid engagera sig ännu mer, så jag är glad att kunna bidra genom min musik”, säger Janet Leon.   

”Jag har själv ett fadderbarn men man kan alltid engagera sig ännu mer, så jag är glad att kunna bidra genom min musik”, säger Janet Leon.    Foto: Pressbild


Flera av Sveriges mest folkkära artister ställer upp för barnen i #VerklighetensKambodja genom att uppträda på Stora familjedagen på Skansen den 18 maj. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan”, säger sångerskan Janet Leon, 23.

klar

Artikellänk är kopierad

Morgan ”Mojje” Johansson ska både uppträda och vara konferencier under dagen.
Morgan ”Mojje” Johansson ska både uppträda och vara konferencier under dagen.Foto: Pressbild
Andreas Weise ska också vara med och uppträda under Stora familjedagen på Skansen.
Andreas Weise ska också vara med och uppträda under Stora familjedagen på Skansen.Foto: Pressbild
Alcazar.
Alcazar.Foto: Pressbild
Martin Stenmarck.
Martin Stenmarck.Foto: Pressbild
Awa.
Awa.Foto: Pressbild
Micke Syd från Gyllene Tider.
Micke Syd från Gyllene Tider.Foto: Pressbild
Ungefär var femte storstadsbo skänker pengar regelbundet, till exempel en gång i månaden, till ideella organisationer. Genom att bidra till Metros och SOS Barnbyars gemensamma insamlingskampanj kan du hjälpa utsatta barn i #VerklighetensKambodja till ett bättre liv.
Ungefär var femte storstadsbo skänker pengar regelbundet, till exempel en gång i månaden, till ideella organisationer. Genom att bidra till Metros och SOS Barnbyars gemensamma insamlingskampanj kan du hjälpa utsatta barn i #VerklighetensKambodja till ett bättre liv.Foto: Urban Brådhe

I samband med att Internationella familjedagen firas världen över bjuder SOS Barnbyar och Metro in till en dag för hela familjen på Skansen söndagen den 18 maj.

En av artisterna som kommer att stå på Sollidenscenen och sjunga för de utsatta barnen i #VerklighetensKambodja är Janet Leon, 23, som bland annat är känd från Melodifestivalen.

– Att stötta SOS Barnbyar känns väldigt bra eftersom de gör ett fantastiskt arbete för barnen. Jag har själv ett fadderbarn men man kan alltid engagera sig ännu mer, så jag är glad att kunna bidra genom min musik. Jag vill hjälpa till så mycket jag kan, säger Janet Leon.

Hon har själv inte besökt Kambodja, men precis som många andra svenskar har hon varit på semester i grannlandet Thailand.

– Man blir ledsen när man ser barn i sexhandel och fattigdom, som jag såg en del av där. Även om man vet att många människor har det dåligt så blir det påtagligt och man känner det på riktigt när man ser det med egna ögon, menar Janet Leon.

Andra artister som uppträder på Stora familjedagen är bland andra Martin Stenmarck, Alcazar, Awa, Andreas Weise och Micke Syd från Gyllene tider. Morgan ”Mojje” Johansson kommer både att uppträda och fungera som konferencier.

– Det kommer att bli ett fantastiskt scenprogram. Vi har verkligen fått artisteliten nummer ett att ställa upp. Med allt från en liten, stor artist som Awa, till Micke Syd som kör Gyllene tider-hits så finns det verkligen något för alla i familjen, säger Mojje. Det känns väldigt bra att det är situationen Kambodja som uppmärksammas också. Med all sexhandel och annat elände som man knappt vill tänka på – det är verkligen något jag vill vara med och kämpa emot.

klar

Artikellänk är kopierad

Josefin Svenberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro