ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Janet Leon brottas med nya röstproblem

Anneli Sandberg · 19 Feb 2014
Uppdaterad 19 Feb 2014

Precis som förra året så brottas Janet Leon med röstproblem. Hon dricker te och pratar tyst under intervjun. – Jag är sliten på rösten, säger hon.

klar

Artikellänk är kopierad

Foto: Gustav Gräll

Förra året då Janet Leon deltog i Melodifestivalen drogs hon med svåra röstproblem. Och i år verkar läget vara detsamma. När Metro träffar sångerskan pratar hon med låg röst och värmer sig med en kopp te.

– Det kan bli för mycket då man inte sparar på rösten. Det kände jag att det blev förra året, det var massa intervjuer och jag snackade på som vanligt men det går inte då det sliter så mycket på rösten, säger hon.

Janet Leon berättar att hon ofta har problem med rösten eftersom hon sjunger så mycket. Men hon vill gärna tona ned det hela.

– Det är bara det att jag är sliten på rösten och jag vill inte bli mer sliten innan repetitionerna och framträdandet.

För att stämbandet ska orka dricker Janet Leon mycket varmt vatten med honung och på sitt rum har hon en luftfuktare för att inte rösten ska bli för torr. Hon berättar att det är väldigt viktigt att rösten orkar på lördag då hennes bidrag sätter just den i fokus.

– Vissa satsar mycket på showen men för mig i år så är det rösten som är i fokus, det kräver väldigt mycket av mig sångmässigt. Låten på lördag är den svåraste låten jag har sjungit i mitt liv. Den kräver mycket och jag måste vara extra försiktig av den anledningen, säger hon.

Är du orolig att du inte ska sätta tonerna?

– Jag är alltid orolig att jag inte ska sätta de högsta tonerna. Men oftast sätter man dem. Vissa toner är så höga och så är det rena turen om de sitter. Men blir det fel så blir det. Det viktigaste är ändå känslan. Jag är inte ute efter att sjunga helt perfekt utan att förmedla något på bästa sätt.

Janet Leon tävlar i den fjärde deltävlingen i Örnsköldsvik på lördag med låten "Hollow".  

klar

Artikellänk är kopierad

Anneli Sandberg
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro