ANNONS
ANNONS
Logo

FÖRKLARAR FÖRÄNDRINGEN

Janne har bestämt sig – här är Sveriges startelva i VM-premiären

Filip Häggberg · 17 Jun 2018
Uppdaterad 17 Jun 2018
Startelvan mot Sydkorea blir densamma som mot Peru i VM-genrepet.

Startelvan mot Sydkorea blir densamma som mot Peru i VM-genrepet. Foto: Getty Images/FIFA


Sveriges herrlandslag spelar i morgon sin första VM-match på tolv år. Förbundskapten Janne Andersson har redan premiärelvan spikad. Jag är väldigt nöjd med våra förberedelser”, säger han.

klar

Artikellänk är kopierad

10 juni 2006. Henrik Larsson, Zlatan Ibrahimovic och Fredrik Ljungberg var alla med i startelvan senast Sverige spelade en premiär i ett fotbolls-VM. Resultatet? 0-0 mot Trinidad och Tobago.

I morgon, tolv år och åtta dagar senare, är det dags igen.

Sydkorea står för motståndet i en match som Sverige bör vinna för att kunna hoppas på avancemang till åttondelsfinal.

Väntad elva

På söndagens presskonferens förklarade Janne Andersson att han redan bestämt sig för vilka elva spelare som får förtroendet från start.

– Våra rutiner är att spelarna får startelvan i kväll, i samband med att vi har den sista genomgången. Jag har bestämt mig om inget händer under kvällen. Jag kommer ta ut det laget som jag bedömer har störst chans att vinna matchen, säger han.

På frågan om startelvan kommer vara lik den som spelade i genrepet mot Peru svarade Andersson att ”De är relativt lika”, med ett leende.

Mycket talar alltså för att startelvan blir den väntade. Det innebär Robin Olsen i mål, Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson Lindelöf och Ludvig Augustinsson i backlinjen, Victor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal och Emil Forsberg på mittfältet och Marcus Berg på topp tillsammans med Ola Toivonen.

Uppgifter till Expressen och Fotbollskanalenbekräftar att det blir ovan nämnda spelare som startar.

Ingen oro för Sydkoreas stjärna

Motståndarna då? Sydkoreanerna sätter det offensiva hoppet till Tottenham-stjärnan Son Heung-min. Men trots att anfallaren har ett imponerande målfacit England verkar svenskarna inte speciellt oroade.

– Han är inte på nivån att han kan slå ut våra försvarare. Vårt försvarsspel en mot en är riktigt bra också, säger mittfältaren Gustav Svensson till Sportbladet.

Efter morgondagens premiärmatch mot Sydkorea, som spelas i Nizjnij Novgorod och börjar 14.00, väntar Tyskland i Sotji på midsommardagen och innan gruppspelet avslutas mot Mexiko i Jekaterinburg den 27 juni.

Sverige och Sydkorea har aldrig mötts i VM-sammanhang tidigare.

pil
Fakta: Sveriges startelva mot Sydkorea (4-4-2)

Robin Olsen – Mikael Lustig, Andreas Granqvist, Victor Nilsson-Lindelöf, Ludvig Augustinsson – Victor Claesson, Sebastian Larsson, Albin Ekdal, Emil Forsberg – Marcus Berg, Ola Toivonen

klar

Artikellänk är kopierad

Filip Häggberg
Filip Häggberg
[email protected]
NyheterÅsiktGo!ViralgranskarenMetrojobbMetro Mode

© Copyright 2019 Metro Media House AB. All information på metro.se skyddas av lagen om upphovsrätt. Ange källa Metro vid citering.

metro